Ezermester logo 
Belépés
 avatarja
2014. november 26., Szerda - Virág
Aktuális lapszám | Videó adatbázis | Előfizetés | Kapcsolat | Facebook | Mobil Oldal | Szakértő | Naptár | Herbáció | Gasztronóm

Az értékeléshez jelentkezz be!


Ezermester » 2008 » február » Otthon, lakberendezés

Fali- és lakásdíszek

twitter logo
||

A dekoráció teszi fel a koronát otthonunk berendezésére. Meghatározó élmény az először belépő számára, az ott élőknek pedig érzelmi kötődés, fölüdülés, pihenés és a biztonság érzése is. A díszítés átalakításával, pár új darab beszerzésével, a legegyszerűbb lakásunk felújítása.

A berendezési tárgyak önmagukban is díszítő funkcióval bírnak. Ezt az összhangot erősítik a dekorációs elemek szépségükkel, egymáshoz és a berendezéshez való viszonyukkal. Ha dekorációra vagy a díszítésre gondolunk, legkézenfekvőbbnek képek, vázák, virágok alkalmazása tűnik. Persze ezen túl is rengeteg lehetőségünk akad még. Most bemutatunk pár nem szokványos, de nagyon látványos díszítési módot. A dekoráció és a hangulatteremtés alapjairól lapunk 2005/11. számában olvashatnak.

A konyhában megszokott "Csempézzük ki az alsó- és felsőszekrény közötti falszakaszt" helyett ebben a konyhában különlegesen üde tapéta került alkalmazásra. A felület tisztíthatósága érdekében üveglap védi a falat.
Az utóbbi években elfelejtkeztünk a szekrényajtók függönyözéséről. Ebben a natúrfából készült szekrényben a színazonos vitrázs függöny összhangban van a tapétával és az asztalterítővel is.
Nagyon izgalmas a cserepes növények elhelyezésének itt látható módja. A falra ferdén fölrakott kosarakban szemmel láthatóan jól érzik magukat a virágok. Egyedül az öntözéssel kell vigyázni, de az eredmény megéri ezt a kis kényelmetlenséget.
A dekoráció, mint bútor címet is kaphatná a kép. A vedi-lemezből, vagy hajlított MDF-ből elkészíthető gyermekrajzra emlékeztető polcrendszer szép is, praktikus is. Minden kisgyermek örömét lelné benne.
Divat a kristály, a gyöngy és mindenféle zsinórfüggöny. Készen is kapható, de türelmes és ügyes kezű barkácsolók egyéni ízlés szerint bármilyen színkombinációban elkészíthetik falidekorációnak, ajtófüggönynek, vagy térelválasztónak is.
Minden lakásban föllelhető tárgyakból áll össze ez a fürdőszobai dekoráció. Apró üvegházában gyertyával megvilágított kaktuszokkal, üvegvázában elhelyezett kavicsokkal és úsztatott virágfejekkel pihentető, üdítő látvány egy frissítő fürdőhöz.
Ne feledkezzünk meg a szőnyegek alkalmazásában rejlő lehetőségekről sem! Az utóbbi években nem nagyon alkalmazzák a faliszőnyegezést, pedig nagyon sok otthon stílusához illenék. Nagyszerű dekorációs elem és falvédő is lehet egyben.
Sokan gyűjtünk, sőt fölhalmozunk apró tárgyakat. Ezek elhelyezése, akár a lakás leglátványosabb pontja is lehet, csak megfelelő tárolórendszer szükséges hozzá. A nehezen takarítható, vagy esetleg értékes darabokat praktikus üveg mögé helyezni.

Draveczki Julianna, lakberendező

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha "lájkolod" az Ezermester Facebook oldalát, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: falidíszdekorációfaliszőnyegcsempetapéta


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Minták, hatások

Karácsonyi készülődés - Díszítés

Minták, hatások Karácsonyi készülődés - Díszítés

Festés, mázolás, tapétázás előtt sokszor kerülünk választás elé, hogy merészek vagy konzervatívok legyünk-e. Merjük-e megvalósítani otthonunkban a kiállí­tásokon vagy akatalógusokban látott modern...

A karácsonyi kirakatok megjelenésekor rádöbbenünk, hogy megint eltelt egy év. Most megint a készülődés, várakozás, tervezgetés és a vásárlás ideje következik. A nem túl fényes gazdasági helyzet...

Kapcsolódó cikkek
Kapcsolódó fórum témák