• kobe 9 elite
 • Jordan Shoes jordan 6 retro
  Vízelvezetés a házon kívül és belül - Ezermester 2007/4
   
  Belépés
   avatarja
  2014. szeptember 23., Kedd - Tekla
  Aktuális lapszám | Videó adatbázis | Előfizetés | Kapcsolat | Facebook | Mobil Oldal | Szakértő | Naptár | Herbáció | Gasztronóm

  Cikk Értékelése:
  Átlag: 5.0

  Az értékeléshez jelentkezz be!


  Ezermester » 2007 » április » Gépek, szerszámok, technológiák

  Vízelvezetés a házon kívül és belül

  iwiw logotwitter logo
  ||

  Bosszankodott már azon, hogy esős időben nem folyik el az udvar burkolatáról a csapadékvíz?
  Gyakran találkozunk azzal a problémával, hogy a lehullott esővíz valamilyen apróbb felszíni akadály miatt nem jut el a víznyelőig. Pedig a megoldás már régóta létezik: ez felszíni vonalmenti vízelvezetés. Ezzel a módszerrel egyszerre több helyről - egy vonal mentén - rácsos folyókával tudjuk a vizet összegyűjteni, és rögtön el is vezetni. A ház körüli vízelvezetésben, park- és kertépítésben nyújt kiváló megoldást az ACO polimerbeton illetve műanyag folyókarendszere.
  Az ACO SELF Euroline modern, öntisztuló polimerbeton folyóka, "V" folyás-keresztmetszettel és tömíthető csatlakozásokkal. Lefedő rács anyaga igény szerint öntöttvas bordás, horganyzott acél, vagy akár rozsdamentes acél is lehet. A víz kivezetése a folyókából háromféle gyári megoldással történhet: a folyóka végén, alján vagy bekötőaknán keresztül. A bekötőaknás megoldás esetén akár két folyókaszakasz vízelvezetése is megoldható egy akna használatával, a beépített hordalékfogó vödör pedig egyszerű tisztítást biztosít.
  Az ACO SELF Hexaline könnyű, egyszerű és gyors megoldás a felszíni vízelvezetésben. A stabil, szilárd méhsejtszerű test fém vagy műanyag rögzíthető ráccsal kerül forgalomba. Szerelését könnyíti a sarok és kereszt kapcsolat kialakításhoz biztosított csatlakozóelem.
  Az ACO SELF programja ideális megoldást kínál garázs- és kapubehajtók, teraszok, zárt udvarok, kis terhelésű utak, valamint kert és parképítés felszíni vízelvezetési igényeire.

  A rozsdamentes acél, mint alapanyag egyre szélesebb körben kerül felhasználásra mindennapjainkban, melynek legfőbb oka a magas higiéniai követelmények maradéktalan teljesítése és az esztétikus megjelenés. Az ACO új műszaki megoldása, a zuhanyfolyóka a manapság egyre nagyobb teret hódító épített zuhanykabinok vízelvezetéséhez biztosít praktikus megoldást. A fürdőszobákban jelenlegi gyakorlat szerint pontszerű összefolyókat alkalmaznak, melyhez négy irányból szükséges a padlóburkolat lejtésének kialakítása. A zuhanyfolyóka beépítésével azonban egy vonal mentén történik a víz elvezetése, amelyhez egy vagy két irányból szükséges lejtést biztosítani, így bátran használhatunk nagyméretű padlólapokat is.
  A folyóka kialakítása lehetővé teszi a kisebb födémszerkezeti vastagságba történő beépítést is, így felújításoknál és új épületeknél egyaránt alkalmazható. Beépítési mélysége a bűzzárnál 80 vagy 120 mm. Beépíthető a zuhanyajtó alatt, előtt vagy a fal mellett. A folyóka tisztítása kivehető bűzzárának köszönhetően könnyen és gyorsan megoldható.
  Kapható alacsony és magas beépítésű -, valamint szigetelőgallérral ellátott kivitelben, amely bármely szigeteléshez való csatlakozásra alkalmas. A széles rácsválasztéknak köszönhetően mindenki könnyen megtalálja a fürdőszobája stílusához illeszkedő folyókát. A folyóka többféle méretben 485-1185 mm-ig, 100 mm-ként növekvő hosszúságban kapható. További információ a zuhanyfolyókáról és a többi termékről az ACO megújult honlapján található.

  ACO Magyarország
  1106 Budapest
  Jászberényi út 38-72.
  Tel: 1/260-9882
  Fax: 1/260-7052
  E-mail: acohu@aco.hu
  Web: www.aco.hu


  További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha "lájkolod" az Ezermester Facebook oldalát, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

  Címkék:  víz, elvezetés, csapadék


  Szólj hozzá a cikkhez!

  Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
  Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

  Hogyan növelhetjük meg csaptelepeink élettartamát?

  Digitális átállás

  Hogyan növelhetjük meg csaptelepeink élettartamát? Digitális átállás

  A kerámiabetétes csaptelepek hosszú ideig és megbízhatóan képesek működni, ha a belsejükbe nem kerül szennyeződés, vízkő. Külsőleg sem mindegy, hogy mivel tisztítjuk őket.

  Az elmúlt néhány évben még választási lehetőségünk volt, hogy tetőantennánkkal a földi sugárzásban vehető 3 analóg csatornát nézzük, vagy az ezzel párhuzamosan működő, sokkal jobb minőségű 7...

  Kapcsolódó cikkek
  Kapcsolódó fórum témák