Hasznos segédeszköz mozgáskorlátozottaknak

Kádlift avagy fürdőszék

2009-01-12 18:50:33 |

Időseknek, mozgáskorlátozottaknak gyakran gondot okoz a kádba történő ki- és beszállás, ugyanakkor a tusoló sem jelent igazi alternatívát számukra. E probléma megoldására fejlesztették ki az ún. kádliftet, vagy fürdőszéket.

A kádlift legnagyobb előnye, hogy segítség nélkül is használható, ezzel is biztosítva a fürdés intimitását. A szék távirányítóval süllyeszthető a kád aljára és emelhető a kívánt magasságba. Felhajló széle garantálja, hogy biztonságosan foglalhassunk helyet az ülőfelületen.
A szék süllyesztésekor a háttámla automatikusan hátradől. Tapadó korongjai biztosítják, hogy a kád felülete ne sérüljön, de ugyanakkor szilárdan kapcsolódjon a kádhoz.

A kényelmes fürdést szolgáló kádlift esztétikusan illeszkedik minden fürdőszobába. Súlya mindössze 14 kg, könnyen mozgatható, ülésének legnagyobb szélessége 690 mm. Felhajló szélei biztosítják a különböző méretű kádakhoz való alkalmazhatóságát. A fürdőszék szinte valamennyi szabványos és egyedi kádba behelyezhető. A felhajló szélek biztosítják, hogy egy alul akár 330 mm széles kádban is használhassuk. Amennyiben a kád kapaszkodóval van felszerelve, úgy a mellékelt tartozék biztosítja, hogy a kádlift felhajló szélei ne akadjanak meg a kapaszkodóban.
Beüléskor a kádlift ülése a kád szélével egy magasságban, a háttámla közel derékszögben van a biztonságos beülés érdekében. A háttámla ereszkedés közben hátra dől, és kényelmes fekvő pozíciót hoz létre. A szék kényelmesebb fekvést biztosít a lazító, üdítő fürdéshez, mint a kád kemény, kényelmetlen felülete. Az esztétikus, csúszásgátolt, levehető üléshuzat könnyen tisztítható, kellemes fekvést biztosít a fürdés idejére. Használat után a fürdő szék egyszerűen kiemelhető a kádból.

A falra tapadókorongokkal felhelyezhető a távirányító. E megoldás alkalmas arra, hogy könnyen elérhető helyre helyezzük el.
A kádlift működtetése a biztonság érdekében többszörösen szigetelt akkumulátorról történik. A 16,8 V, 7,5 Ah-s akkumulátor töltésére külső tápegység szolgál. A biztonság érdekében töltéskor el kell távolítani az akkumulátort a kádliftből, s csak így csatlakoztatható a töltőre.
A jelenleg forgalmazott szék terhelhetősége 135 kg.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Akadálymentesített lakás

Ha nincs mozgáskorlátozott ember a környezetünkben, és mi magunk sem próbáltuk még ki, milyen egy kerekesszékkel közlekedni lakáson belül, el sem tudjuk képzelni, mennyi akadályt, veszélyt és...


Apró ötletek nehezen mozgóknak

Az életkor előre haladtával egyre több idős embernek kell a környezetét megváltozott testi adottságaihoz igazítania. Esetenként időlegesen, ám gyakorta véglegesnek tekinthetők a változtatások, és...