Kedvező hírek a hőszigetelés világából

2009-06-08 16:14:05 |

Az egyre emelkedő energiaszámlák minden háztartás számára növekvő terhe-ket okoznak. Egy ház, vagy lakás fűtési költségei egy család havi kiadásainak akár 20 %-át is kitehetik. Vajon feltétlen indokoltak ezek a horribilis kiadások? Lehetsé-ges számláink összegének csökkentése?

Hőszigetelje házát, és energia-költségeinek akár a felét is megtakaríthatja!
Egy újonnan épült ház esetében ma már nem kérdés, hogy alkalmazunk-e hőszi-getelést vagy sem. Ezzel a jövő gene rációi számára ener giahatékony, nem pazarló épü-leteket ho zunk létre. Azonban a régi épü-letek, lakóházak esetében is van lehetőség energiaköltsé geink meg takarítá sára. Utóla-gos hőszigeteléssel is jelentősen csökkent-hető a fűtésszámla!

Mit kínál Önnek a ROCKWOOL?

Az épületek energiahatékonyságának növe-lése érdekében alkalmazott egyik leghaté-konyabb eszköz a homlokzatok hőszigetelé-se. A homlokzatok hőszigetelésére nemcsak az épület építésekor van lehetőség, hanem utólag is, egy felújítás vagy renoválás során.
A homlokzatok hőszigetelésére a ROCKWOOL a Frontrock Max E inho-mogén (kétrétegű) homlokzati kőzetgya-pot hőszigetelő- leme zét ajánlja. A termék inhomogén, azazkét rétegből áll. A felső, 20 mm vastag réteg tömörebb, ami külö-nösen magas pontszerű terhelhetőséget biztosít (Fp > 250N!), vagyis ellenállóbbá teszi a homlokzatot a külső mechanikai hatásokkal szemben. Az alsó, vastagabb réteg elég rugalmas ahhoz, hogy alkalmaz-kodjon az esetleges felületi egyenlőtlensé-gekhez, ezért kiválóan alkalmas már meg-lévő épületek utólagos hőszigetelésére is. A két réteg együttesen pedig 10 %-kal jobb hőszigetelő képességgel bír (λD = 0,036), mint a ROCKWOOL korábbi, egyrétegű homlokzati terméke.

Rockwool kőzetgyapot – komfort az épületben és további előnyök:

A ROCKWOOL termékek által biztosított kellemes lakó klíma, valamint az energia- és pénzmegtakarítás lehetősége mellett olyan további, az épület komfortját növelő előnyökkel is rendelkezik, mint a tűz- és zajvédelem, illetve a penészesedés megakadályozása.

Zajvédelem: az épületen kívüli erős zaj negatívan befolyásolja életünket, legyen szó munkavégzésről, tanulásról, vagy pihenésről. A ROCKWOOL kőzetgyapot termékek (a sűrű szálszerkezetnek kö-szönhetően) igen jó hangelnyelő tulajdonsággal rendelkeznek, mivel a hang – mint a levegő mechanikai rezgése – a kőzetgyapot szálain fellépő súrlódás következtében hővé alakul át. Ennek következtében a kőzetgyapot hőszigetelések egyúttal kiváló hangszigetelésként is funkcionálnak és még forgalmas utak mentén álló épületekben is megfelelő körülményeket biztosítanak az épületekben lakók, dolgo-zók számára – ezzel is növelve a komfortérzetet.

Kerülje el a penészesedést: a kőzetgyapotos vakolt homlokzati hőszigetelõ rendszerek óriási előnye, hogy a nyitott szálszerkezetnek köszönhetően a fal megőrzi páraáteresztő képességét. Ezáltal lehető-vé válik az épületszerkezetek lélegzése, valamint az építési és haszná-lati nedvesség eltávozása. A lakótér komfortosabbá válik, a külső falak belső felületei melegebbek lesznek, ami kiküszöböli a páralecsapó-dást, penészesedést.

Tűz- és életvédelem: a ROCKWOOL hőszigetelő kőzetgyapot termékek olvadáspontja 1000 °C feletti és, mivel szinte egyetlen épülettűz során sem keletkezik ilyen magas hőmérséklet, kijelenthető, hogy a kőzet-gyapot megvédi az épület szerkezetét, meggátolja a tűzterjedést, ezzel bizonyos esetekben akár emberi életeket és vagyontárgyakat menthet meg. A ROCKWOOL kőzetgyapot termékek tűzvédelmi szempontból megfelelnek a legkedvezőbb, A1 neméghetőségi besorolásnak.

Természetes anyag: annak köszönhetően, hogy a ROCKWOOL ter-mékek a természetben előforduló bazaltból készülnek, használatuk biztonságos: nincs sem rákkeltő, sem más egészségkárosító hatásuk akkor sem, ha a hőszigetelő lemezek anyagának szálait esetleg beléle-gezzük, vagy lenyeljük.

Rockwool Hungary Kft.
Szaktanácsadás: (06-1) 225-2405
e-mail: info@rockwool.hu
www.rockwool.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Szigetelésválasztás

Amikor egy utólagos külső homlokzati hőszigetelő rendszer felszerelését tervezzük, érdemes aválasztás szempontjait alaposan átgondolni. Magyarországon igen sok cég, sokféle homlokzati rendszer...


Felújító vízszigetelés

Az ép vízszigetelés rendkívül fontos az épület állagának megóvása érdekében. Ha itt felújításra van szükség, általában ez jelentős költségekkel jár. Nagy az igény olyan megoldásra, amely...