Leier kéményrendszer a mindennapjainkra

2010-03-31 15:11:08 |

Ha valahol a kémény szót halljuk környezetünkben, valami tőlünk független, távoli ködfoszlány úszik át emlékeinkben, mintha minket nem is érintene, idegen lenne számunkra az a dolog, amit rejt magában ez a szó. Pedig mindnyájan kapcsolatban vagyunk vele, ki a munkahelyén, ki az otthonában, ki a hivatalban, ki az óvodában, ki a kedvenc bisztrójában.

A jó kémény a láthatatlan biztonságot nyújtja számunkra. Azt a biztonságot, amely feltétlenül szükséges, hogy nyugodtan indulhassunk munkába, mehessünk el szórakozni, tudván hogy családunkra vigyáz a jó barát, a modern háromhéjas kéményrendszerünk.
A kéményektől nem csak azt várjuk el, hogy a tüzelőberendezésünk égéstermékét elszállítsa a szabadba, várjuk tőle a megnyugtató megoldást minden fűtéssel kapcsolatos gondunkra. Juttasson levegőt az égéshez a kazánnak, kandallónak, csendben, halkan tegye a dolgát, és még házunk tetején is jól mutasson, legyen dísze a tetőnek.
Van egy gyártó hazánkban, amelyik az építőipar számára több mint 20 év óta állítja elő minőségi termékeit! Ez a cég a Leier Cégcsoport, amely társaság a legnagyobb magyarországi építőanyag-gyártó. Kínálatában a térburkoló rendszerektől a mélyépítő elemeken át a födémrendszerek és falazó elemeken kívül a tetőcserepek és kéményrendszerek számtalan variációja megtalálható.
A hagyományos fűtésekhez - cserépkályha, kandalló, széntüzelésű központi kazán, "cirkó" kazánok - már jó másfél évtizede gyárt kéményeket a Leier, rendszer jelleggel, háromhéjas samott béléscsöves kivitellel. Ezekhez a tüzelőberendezésekhez a típusokat Leier LSK és Leier LK néven találhatjuk meg az építőanyag kereskedőknél.
A zárt égésterű, turbo-s gázkészülékekhez - melyeket nagy gyakorisággal terveznek és építenek be biztonságos üzemük miatt - már fél évtizede gyárt kéményrendszert a cég, Leier Turbo néven, a felhasználók legnagyobb megelégedésére.

Több éves gyártói tapasztalatát felhasználva a modern tüzeléstechnika legfejlettebb szegmensére fejlesztette ki legújabb kéményrendszerét, mellyel a kondenzációs technológia számára kínál garantált megoldást. A kéményrendszer fantázianeve; Leier Eco. Ma már nagy többséggel ezt a technológiát részesítjük előnyben, mind a tervezésben, mind a kivitelezésben.
Jelenleg sajnos sok esetben tapasztaljuk, hogy a kondenzációs gázkazán tervezésénél, beépítésénél az egyszerűbb megoldás felé hajlik a szakma, nevezetesen a hosszútávon biztonságos megoldást kínáló Leier Eco kéményrendszer helyett, a kazán saját égéstermék-elvezetőjét részesítik előnyben. Ez a megoldás a téli üzem során veszélyeztetik a fűtés biztonságos működést, az előforduló jegesedés miatt akár a gázkészülék leállásával is számolni kell.
Az újraindításhoz először is meg kell szüntetni az alumínium-műanyag égéstermék-elvezetőben kialakult jégdugót, ami magában sem egyszerű feladat a jeges, csúszós tetőn, majd szakember kell a gázkazánhoz, ez pedig a pénztárcát terheli meg jelentősen! Így a kezdeteknél olcsónak hitt megoldás a később felmerülő költségek miatt drágább lesz, mint a Leier gyártotta Eco kémény! Arról nem is beszélve, hogy a Leier Cégcsoport az általa gyártott kéményekre 33 év írásos garanciát vállal, ami a "kipufogók" esetében nagyon messze van ettől!
Ezeket a tényeket figyelembe véve, javasoljuk, még időben kérjék tervezőjüket, hogy a kondenzációs és turbós kazánjukhoz a garantáltan hosszú életű, biztonságos, gazdaságos Leier kéményrendszereket tervezzék be. Így nem éri Önöket később kellemetlen meglepetés!
Ne feledjék, fűthetnek bármivel, megoldás: LEIER KÉMÉNYRENDSZER

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Raktározott hőenergia

Fűtési és melegvíz-készítési energiáinkat egyre több fajta energiaforrásból szerezzük be. Ezek között előnyben részesítjük azokat, amik ingyen szolgáltatják az energiát (nap, szél), aztán...


Méretre gyártott betonelemek az építőiparban

Minőségi építőanyagokból építkezni gyorsan és lehetőleg olcsón - ez minden építtető és építkezési vállalkozó álma, miközben ma már meg kell felelni az egyedi igényeknek és az ötletes tervezői...