Vízlágyítók lágy piaca

2011-01-02 13:40:49 | Módosítva: 2011-01-07 20:05:47

A vízlágyító berendezések piaci tendenciája eltér az egyéb épületgépészeti berendezésekétől. Ennek oka elsősorban az, hogy a vízlágyító berendezéseket vásárlók igényei nem elsősorban a legalacsonyabb ár irányába mutatnak.

A vízlágyító berendezés nem szerves része egy alapszintű épületgépész rendszernek, azonban elengedhetetlenül fontos a rendszer hosszú távú, energiahatékony üzemeltetéséhez. Azok, akik egy ilyen beruházás mellett döntenek, egy többletberuházást tesznek rendszerük védelme, valamint komfortérzetük növelésének érdekébe.
A fenti okok miatt azt vesszük észre, hogy az alacsony ár helyett inkább a legmegfelelőbb ár/érték arányt keresik a vásárlók. A vevőkkel folytatott beszélgetések során az alábbi értékkövetelmények fogalmazódtak meg a vízlágyító berendezésekkel szemben:

  • Az első szempont általában a berendezések kiválasztása során a megfelelő, jogszabályok szerinti engedélyek megléte. Olyan berendezések, amelyek nem rendelkeznek megfelelő engedélyekkel (OTH, ÁNTSZ), ezáltal kereskedelmi forgalomba elvileg nem hozhatók, inkább háttérbe kerülnek.
  • Egyre inkább előtérbe kerül a környezettudatos gondolkodásmód, így elsősorban olyan készüléket keresnek, amelynek alacsonyabb az üzemeltetési költsége, kevesebb sót és öblítővizet használ regenerálásonként.
  • Fontos szempont egy vízlágyító berendezés műszaki szolgáltatása. A kényszerregenerálás, a legkorszerűbb fejlesztésű vezérlőfejek nyújtotta többletszolgáltatások ma már egyre nagyobb hangsúlyt kaptak.
  • A higiéniatudat fejlődésének köszönhetően előtérbe kerültek azok a berendezések, melyek beépített gyantaágy-fertőtlenítő egységükkel automatikusan lefertőtlenítik regeneráláskor a gyantatöltetet, ezzel biztosítják a baktériummentes ioncserélő közeget.
  • Döntő szempont lett a berendezések külleme. Azonos ár/érték arány esetén az esztétikusabb küllemű készülék mellett döntenek. Ennek oka az épületgépészet egyéb területein végrehajtott designfejlődés.
  • A berendezés kiválasztásának legfőbb szempontja a biztonságos, elérhető, gyors háttérszolgáltatás, ezért olyan gyártó cégeket keresnek, amelyek ezt biztosítani tudják.
  • A vízlágyító berendezést vásárlók számára elengedhetetlen a műszaki háttértámogatás. Már a kiválasztásnál is előtérbe kerül a termék szervizháttere. Olyan gyártó cégek mellett döntenek, akik alkatrésszel ellátott, országos szervizhálózattal rendelkeznek, így a berendezés folyamatos, szakszerű karbantartása, az esetleges hibák legrövidebb időn belüli elhárítása megtörténik.
  • Fontos szempont, hogy a gyártó cég mennyire stabil résztvevő a magyar vízkezelés piacán, mennyire ismert és mennyire biztos a jelenléte. Csak azok a cégek tudnak hosszú távú, folyamatos alkatrészellátást, valamint szervizszolgáltatást biztosítani, akik hosszútávon jelen vannak, és stabil hátterükkel jelen is lesznek a piacon.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy magyarországi piacon nem az alacsony ár, hanem a megfelelő ár/érték arány (ésszerű, megfizethető műszaki többletszolgáltatások), a megbízható, stabil hátteret nyújtó gyártó cég és a minél átfogóbb háttérszolgáltatások azok, amelyek a kiválasztás során előtérbe kerülnek.

Forrás: VGF

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

H2Orvos avatarja

H2Orvos         Vízlágyítók élelmiszeripari vízminőséggel

A cikk megállapításai helyesek, viszont a megfelelő vízlágyító kiválasztásához nem részletezi kellő mélységben a problémákat, mivel erre egy ilyen cikk terjedelme nem is ad lehetőséget. Például tényleg nagyon fontos a gyantaágy befertőződésének megelőzése, de ha szeretnénk elkerülni, hogy a víz irritálja a bőrünket, és megőrizzük az ihatóságát, akkor nem klórgázcellával, hanem az alapos, többciklusú, mindkét irányból váltakozva, lassú és gyorsmosások kombinációjával átmosott regenerálással kell megoldani. A klórgázcella ugyanis a sóoldat elektrolízisével fejleszti a klórt, mellette nátronlúg is keletkezik, ami a klórral nátrium-hipoklorittá egyesül. Ezek az anyagok nem csak az egészségünket veszélyeztetik, hanem a gyanta idő előtti elöregedését is eredményezik. Természetesen az élelmiszeripari követelmények teljesítéséhez sok más is szükséges, de szerencsére ezek is megfizethető berendezések, sőt, a cikk által kiemelten fontosnak tartott ár-érték aránya ezeknek a legjobb! Bővebben:
http://viztisztitos.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1153002
Itt a technológia részletes bemutatása mellett a konkrét vízlágyító berendezések között is lehet böngészni.

Hol tart ma a digitális TV?

Több mint egy éve indult el digitális földi televíziós szolgáltatás, melynek keretében előfizetési díj nélkül elérhető SD és HD minőségű programok vehetők tetőantennás vétellel, kiváló minőségben....


Felújító vízszigetelés

Az ép vízszigetelés rendkívül fontos az épület állagának megóvása érdekében. Ha itt felújításra van szükség, általában ez jelentős költségekkel jár. Nagy az igény olyan megoldásra, amely...