A kádfestők garanciát is adnak

Igényes kádfelújítás

2011-07-29 00:17:11 | Módosítva: 2011-07-29 00:17:27

Sok érv szól a mellett, hogy a kád felületének felújítását szakemberre bízzuk. Először is ők ismerik ennek a munkának minden fortélyát és gyorsan végeznek is vele. Általában még a nagyon lepusztul kádakat is képesek teljesen újjá varázsolni, mégpedig bármilyen színűre.

A munka általában 2-3 órát vesz igénybe, és semmiféle előkészületet nem igényel. A legtöbb vállalkozó ecsettel dolgozik, és a legkorszerűbb, kimondottan e célra kifejlesztett anyagok valamelyikét használják. Legtöbbjük elég régen foglalkozik kádak felújításával és munkájukra garanciát is adnak. Ennek időtartama azonban változó; van aki másfél, mások 2-3 év, de akad aki 5 év garanciát is vállal az általa felhordott anyag leválására. Ez ugyanis a legnagyobb veszélye a teljes kádfelújításoknak.

A színválaszték igen változatos. A szakemberek nemcsak kádak, hanem zuhanytálcák, mosdók és csempe burkolatok, sőt akril kádak átfestését is vállalják. Így lehetőség nyílik arra, hogy a fürdőszoba összképét teljes összhangba lehessen hozni. Minden alkalmazott bevonó anyag kétkomponensű, epoxigyanta alapú és önterülő. A bevont felületek minden esetben simák és tükörfényesek lesznek, a felület pedig rendkívül ellenálló a vegyszerekkel szemben. A nagyon maró hatású szerek azonban megtörik a bevonat fényét, és idő előtt mattá teszik. Ezt legtöbbször a tisztításhoz használt drasztikus szerek okozzák.

A mesterek elmondása szerint a felújított kád a fényét 5-7 évig megtartja, ha kíméletesen bánnak vele, és tisztításához nem használnak erősen koptató hatású súroló-, vagy egyéb erősen maró hatású szereket. Az elmattult bevonat A szakavatott kádfelújítók még az ilyen állapotú kádakat is képesek újszerűvé varázsolnitermészetesen újból felújítható, vagy jó esetben utópolírozással még fényessé tehető, ám ezt szakember döntheti el, és ő is végezheti el. Ilyen igényekkel célszerű ahhoz a szakemberhez fordulni, aki a felújítást végezte.
A felújított felületek általában havonta egyszeri tisztítást igényelnek, amit kíméletes hatású háztartási tisztítószerekkel kell elvégezni. A felületre száradó vízcseppek ugyanis tisztítás nélkül vízkőhártyát képeznek a fényes felületeken, amit legalább havonta ajánlott enyhén ecetes törlőruhával, vagy karcmentes tisztítópasztával eltávolítani, és azt köbvetően bő vízzel leöblíteni. A foltosodás megelőzhető, és a vízkőfátyol kialakulása is gátolható, ha a kádat minden használat után kiöblítik és ezt követően szárazra törlik. A kemény tárgyak okozta karcoktól és sérülésektől természetesen a felújított kádat éppen úgy védeni kell, mint ahogyan az új kádakat is.

A kádfelújításoknak természetesen ára van, ami viszonylag tág határok között mozog. A kisiparosok általában 10-20 ezer Ft között vállalják egy normál kád A festéssel együtt akár a csempefelületek is megújulhatnakfelújítását, ám akad kis vállalat, amelyik akár 40000 Ft-ot is elkér a felújításért. Ezt az általuk alkalmazott frachise technológia összetettsége, és a felhasznált különleges Cott Coating bevonóanyag indokolja. Ez a bevonat ugyanis vegyileg kötődik az alapbevonathoz, és 8 egymásra épült rétegből áll az új bevonat. A vállalt garancia ugyan csak 1 év, ám a várható élettartam akár 10 év is lehet.
Aki tehát a kád felújítását vállalkozó mesteremberre bízza, előbb alaposan informálódjon az árakról, és a valódi, nemcsak szóban megadott garanciáról. Annak legalább a számlán szerepelnie kell! A felhasznált anyag tekintetében sem árt tájékozódni. Az új bevonat élettartama 5-7 év lehet, ám kíméletes használat mellett nem ritka a 8-10 évesen is fényes felületű felújított kád.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Csapok tisztítása

A lakásokban levő csapok szinte kivétel nélkül fényes króm bevonatúak. Gyakori használatuk miatt azonban óhatatlanul szennyeződnek, és ezeket anyomokat csak kíméletes és gyakori tisztítással lehet...


Fürdőszoba felújítás

Előző számunkban egy felújítandó fürdőszoba kádjának beépítését, és a falon kívüli vízvezetékeket elrejtő gipszkarton előfalak beépítésének folyamatát mutattuk be olvasóinknak, most pedig az így...