Megéri felújítani!

2012-06-26 19:18:39 | Módosítva: 2012-06-27 18:27:00

A régi épületek, pincék állagromlása értékcsökkentő, a dohos levegő kellemetlen és egészségtelen. A nedves falak hőszigetelése hatástalan. A salétromosodás, a káros sók roncsolják a falazatot, a vakolatot, a festést. A felújítás után az ingatlan értéke megnő, a pincetér ismét és végleg használhatóvá válik. A hőszigetelés hatékony lesz és fűtésköltség-megtakarítás érhető el. A Vandex ennek érdekében fejlesztette tovább vízszigetelő és állagmegóvó anyagait, melyek már 60 éven át bizonyítottak a víz elleni védelem és épület-felújítás terén. Eleget tesznek a legújabb műszaki követelményeknek és a hatályos környezetvédelmi szabályozásoknak is.

A Vandex egymással kompatibilis anyagainak rendszeréből elsőként a VANDEX BB 75 vízszigetelő habarcsot ajánljuk a felhasználók figyelmébe, melynek alkalmazásával emberi tartózkodásra is megfelelő helyiség alakítható ki nedves pincékben is anélkül, hogy a ház alapjait ki kellene ásni a külső szigeteléshez.

Cementből, kvarchomokból és különböző adalékokból álló összetétele miatt teljes mértékben vízszigetelő tulajdonságú. Az akár 7 bar negatív és pozitív oldali víznyomás ellen is alkalmas vízszigetelő habarcsot mindössze 2 mm vastagságban (3-4 kg/m2 mennyiségben) kell a kiegyenlített felületre felhordani. Ez azt is jelenti, hogy 1 m2 szigetelése kb. 1200-1600 Ft-ból megoldható. ezdeti és végső tapadása kiváló, ezért függőleges és vízszintes felületeken is alkalmazható. Kötés után páraáteresztő, fagy- és hőálló, közvetlenül burkolható és tartós. A VANDEX BB 75 ivóvízzel kapcsolatos felhasználásra is tanúsított.
Alkalmazásának területei elsősorban a talajszint alatti falak. Új építésnél akár külsőoldali függőleges szigetelésként is alkalmas kiegyenlített, zsalukő, falazóblokk vagy éppen beton felületekre, persze megfelelő szigetelésvédelemmel ellátva. Belső (negatív) oldali szigetelésként viszont nem csak a függőleges falakra, de aljzatokra is kiváló. Az aljzat és függőleges fal találkozásoknál lévő munkahézagok szigetelésére a Vandex Uni Mortar 1 vízszigetelő vakolat (melyből vastagabb réteg is képezhető) vagy Vandex BB 75-be ágyazott rugalmas hajlaterősítő szalag használata ajánlott.

Talajszint feletti régióban a Vandex BB 75 lábazati szigetelésként is használható. Az így készített lábazati szigetelés a Dryzone szigetelőkrémmel és a pince belső falán a BB 75-tel képzett szigeteléssel biztosíték a falban felszálló kapilláris nedvesség megállítására is.

A Vandex BB 75 további alkalmazási lehetőségei között előkelő helyen áll a használati víz elleni szigetelés, ami elsősorban fürdőszobák, konyhák falainak és aljzatainak nedvességtől való megóvását célozzák, de medencék, ciszternák kialakítására, víztartó képességük biztosítására is a Vandex BB 75 jelenti a megoldást.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Családi házak alapozása

Családi házak alapozásához olyan cementet kell választani, amellyel nagy tömegben, könnyen és gyorsan bedolgozható betonkeveréket lehetkészíteni. Emellett földzsaluba történő bedolgozás esetén,...


Vizes falak szigetelése

Legyen hatásos és hasson gyorsan Legyen egyszerűen és gyorsan kivitelezhető (kisebb hibalehetőség) Legyen pontosan kiszámolható az anyagmennyiség Eredményezzen egyenletes minőséget...