Vizes bázisú termékek

A jövő festékei a TRILAK-tól

2012-09-06 20:07:01 | Módosítva: 2012-09-06 20:07:01

Nem tud választani az oldószeres és a vízzel hígítható festékek közül? Vagy talán még idegenkedik is a vizes festékektől? Azt gondolja, hogy ez utóbbi kevésbé magas fényű, drágább, nem annyira tartós, még az eső is lemoshatja?

Környezet- és egészségtudatos vásárlóként ideje megismerni ezt a viszonylag új termékcsaládot! Falfesték kategóriában ugyanis már elfogadottak, de a fára való festékeknél még szokatlanok ezek a vízzel hígítható anyagok. Tulajdonságaik pedig nem hogy rosszabbak, bizonyos esetekben még kedvezőbbek is a hagyományos oldószeres termékeknél. Kevesen tudják, hogy azon kívül, hogy száradásukat nem kíséri kellemetlen szag, de a lefestett tárgy sokkal hamarabb, akár néhány óra múlva használatba vehető!

Tartósságuk legalább ugyanolyan, mint a hagyományos lakkbenzin hígítású lazúr- és zománcfestékeké: néhány órás száradás után hasonlóan ellenálló és vízálló réteget képeznek. Korszerű összetételüknek köszönhetően pedig, amellett, hogy hosszan ellenállnak az UV- sugárzásnak, még sárgulásra sem hajlamosak.

A Trilak vízzel hígítható Lazurán Aqua és Trinát Aqua termékcsaládjai tehát - akár kültérben, akár beltérben alkalmazzuk -, gyors, szagtalan és hosszan tartó védelmet biztosítanak fatárgyainak.

2010-től az EU drasztikusan szabályozta a festékek illékony szerves oldószer tartalmát. A nyugat-európai trendeket figyelembe véve további szigorítások várhatóak, amelyek valószínűleg komolyabb hangsúlyeltolódáshoz vezetnek majd a vizes termékek javára.

 

Mik azok az előnyök, amik miatt egyre egyértelműbb, hogy ezeket a termékeket válassza?

  • A vizes bázisú termékek a jövő festékei
  • A vizes bázisú festékek sokkal inkább környezet- és egészségkímélőbbek, mint a hagyományos oldószeres festékek
  • A vizes bázisú termékek is rendelkeznek ugyanazokkal a jó tulajdonságokkal, mint az oldószeres festékek, sőt néhány esetben túlmutatnak azokon: tartósságban, időjárásállóságban, a hatékony védelmet tekintve, gyors-, közel szagmentes száradásukat nézve stb.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: trilak, festék, festés, lazúr

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Homlokzatápolás nanotechnológiával

A nanotechnológia felhasználásával újabb és újabb lehetőségek nyílnak az épületeket védő, ápoló építőanyagok alkalmazására. Az UV sugárzását elnyelő fotokatalitikus anyagok, titándioxiddal kezelt...


Betonfelületek kezelése

Egy betonfelület lefedésére, vagy minimálisan pormentesítésére ma már igen sok lehetőség van, számtalan anyag és technológia között válogathatunk. A választási lehetőségek mérlegelésekor a...