Hol van a kulcscsomóm?

2012-12-05 13:40:22 | Módosítva: 2012-12-05 13:44:42

Aki gyakran feledkezik el kulcsairól, eddig legfeljebb a jól ismert fütyülős kulcstartóban vagy szerencséjében bízhatott. A Hone névre keresztelt Bluetooth eszközt okostelefon segítségével pillanatok alatt megtalálhatjuk.
A Bluetooth egy kis hatótávolságú, vezetéknélküli szabvány neve, rendszerint perifériák (egér, billentyűzet stb.) csatlakoztatására alkalmas. Újabban, az okostelefonok és tabletek terjedésével már kitágultak a felhasználási lehetőségek, akár képeket, videókat, szöveges anyagokat is átküldhtünk íly módon. A technika előnye, hogy egészen kevés energiát fogyaszt, így egy gombelem akár fél évig is képes táplálni egy apró adót. Ezeket a jó tulajdonságokat használja ki a Hone nevű Bluetooth eszköz.Lényege, hogy a kulcscsomóra rakva, jeleket bocsát ki magából, ami nagyjából 40-45 méteres sugarú körben vehető. Az okostelefonunk vagy táblagépünk Bluetooth vevőjét bekapcsolva (illetve az eszközhöz tartozó alkalmazást letöltve) a kijelzőn látható, hogy milyen messze vagyunk a jelforrástól. A telefon rezgéssel is jelez, ha közel járunk. A Hone-on kívül más, hasonló kütyü is jelen van a piacon, a Cobra Tag is erre a célra született.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kulcscsomó helyett…

Mozgalmas világunkban igyekszik mindenki a lehető legegyszerűbbé tenni mindennapjait. Gyakran okoz felesleges vesződést az ajtó előtt állva az éppen szükséges kulcs megtalálása, pedig ezt is...


Még okosabb telefonok

Alig egy éve próbáltuk összerendezni az ún. okostelefonokkal kapcsolatos ismereteket, de az akkori írás máris elavult, mert ez a piac talán a leggyorsabban változik. Mai versenyzői igen sok...