Elektromos verseny gördeszka

2014-06-23 16:44:17 | Módosítva: 2014-07-01 15:54:00

Ez a gördeszka nem az ugró bajnokoknak készül, inkább a száguldást kedvelőknek, és bizony nem veszélytelen szerkezetről van szó.A felébe összehajtható (és egy praktikus kis bőröndbe helyezhető) 11,5 kg súlyú „bombázó” nyitott helyzetben több mint egy méter hosszú. 36 voltos, 7 Ah LiFePO4 akkumulátora egy 500 wattos elektromos motort táplál, melynek segítségével a gördeszka akár 35 Km/órás sebességre is képes. Ráadásul több mint 30 km-es távot tud megtenni egy feltöltéssel. A nagy hatótávolság annak is köszönhető, hogy a gördeszkán motorfék, illetve visszatápláló töltés is van, lejtmenetben valamilyen mértékig töltődnek az akkucellák.

Kézi vezérlés

A gördeszka irányítása  - a szó szoros és átvitt értelmében is - kézben tartható. A távirányítón nem csak a tempót és a fékezést lehet vezérelni, hanem mindenféle hasznos információt is megkaphatunk a sebességről, az akkumulátor állapotáról, figyelmeztet a közlekedési táblákra, vagy akár éppen hátramenet is kapcsolható róla. A távirányító 2.5 GHz-es frekvencián tartja a kapcsolatot a gördeszkával, és ha a pilóta leesne a szerkezetről, akkor azonnal megállítja azt.


Azért nem olcsó szerkezetről van szó, 1000 $ körüli ára óvatosságra int.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Távvezérelt szárnyas kapuk

Kapunyitó motor választáselőtt számos kérdés merül fel, amit csak megbízható ésrutinos szakember képes megválaszolni. Nincs két egyforma kapu, és motorizált mozgatásukhoz néhány alapfeltételnek meg...


Leier Eco-Line

A győri székhelyű Leier elkötelezett a környezetvédelem mellett, ezért a fejlesztések és beruházások is ennek tükrében zajlanak. A cégcsoport a kor igényeihez maximálisan igazodva felismerte, hogy...