Forradalom a fúrásban

Több mint 95 éves múltra tekint vissza a Japánban 1910-ben megalapított Hitachi Ltd., amely a mai napig Japán legnagyobb elektromos kéziszerszámgyártó és forgalmazó cége. A Hitachi logóval fémjelzett termékek vitathatatlanul a magas minőség, a kiforottság, az átgondoltság és a tartosság jelképei szerte a világon.

A Hitachi új fúró-vésőkalapácsát – a reklámozó szlogeneknek megfelelően – napjaink forradalmi lehetőségei jellemzik. A modern, dinamikus megjelenés határozottan megkülönbözteti úgy az elődeitől, mint a konkurens berendezésektől. Paraméterei alapján a DH24PC3 fúró-vésőkalapács radikálisan megváltoztatja a konkurensekkel szemben támasztott követelményeket. Az új elektropneumatikus rendszernek és a megnövelt motorteljesítménynek köszönhetően, az egyes ütések energiája 3,2J-ra nőtt, amely az 1000/perc értéket meghaladó fordulatszám, és a 4600/percet elérő ütésszámmal a kétkilós fúrókalapácsok osztályában a leggyorsabb fúrási sebességet teszi lehetővé. A készülékbe új, megnövelt tömítettségű csapágyakra ültetett, tökéletesített hűtési rendszerű, 800W-os motort építettek be. A gépet egy új szerszámbefogó rendszerrel látták el, amely az SDS-PLUS-os szerszámok behelyezését könnyedén, egy kézzel (SINGLE STEP) teszi lehetővé. Furatmélység határolóval felszerelt kiegészítő fogantyú, tetszőleges helyzetben rögzíthető. Az erőátviteli rendszert biztonsági tengelykapcsolóval, a meghajtó motort új generációs, tökéletes hűtési rendszerrel és AUTO-STOP rendszerű szénkefékel látták el. A hátsó markolatot csúszásgátló és rezgést csillapító tulajdonságú elasztomerrel burkolták. Ez jelentősen megkönnyíti és biztosabbá teszi a munkát, akár izzadt kézzel is. A DH24PC3 modell a fúrás, és ütvefúrás üzemmód mellett rendelkezik egy harmadik, igazító vésés funkcióval is. A standard felszerelés oldalfogantyúból és furatmélység határolóból áll. A készülék egy praktikus, rugalmas, az előző modelleknél már megismert műanyag kofferben kerül a vásárlóhoz, amelyben sok hely található a kiegészítő felszereléseknek is. A japán konstruktőrök több éves munkájának eredménye rendkívüli teljesítmény, és ami szintén nem elhanyagolható, a modern, inspiráló megjelenés. Az új termékek tesztelését speciálisan a Hitachi cégnek tervezett software-rel végzik, amelyet már az új ütvefúrókalapácsnál és bontókalapácsnál is alkalmaztak. A tesztek eredménye világszínvonalú üzembiztosságot és tartosságot garantál a felhasználóknak.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: fúrás, fúró

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Fúrni tudni kell

Nem lehet minden munkához mestert hívni! Akár lakásban, akár kertes házban lakik valaki, számtalan rögzítési feladat válik szükségessé számára az idők folyamán. Képet kell rakni a szobába,...


Folyamatos alapszellőztetés

Amikor zárt égésterű kazán működik, nincs kéményhuzat, mert az égésterméket egy ventilátor küldi ki a szabadba, és nem a kéményhuzat viszi ki. Ez így biztonságos, mert nem tud visszaáramlani...