Cellulóz alapanyagú szigetelés: Isocell

2015-08-05 13:21:08 | Módosítva: 2016-05-09 10:14:33

Az ISOCELL tiszta, válogatott újságpapír újrahasznosításából származó természetes szigetelő anyag. Az alapanyag tehát fa. A válogatott papírt durva szálakra hasítják, ásványi sókkal keverik el, és darálóban összedarálják. Az ásványi sók védik az ISOCELL-t a rovaroktól, a gombásodástól, korhadás-állóvá és tűzbiztossá teszik a szigetelőanyagot.


A cellulóz alapanyagot olyan ausztriai, belgiumi, franciaországi és svédországi gyárakban állítják elő, melyek a legmodernebbek Európában. A gyártás – a külső és saját felügyeletnek köszönhetően – a nemzeti és európai műszaki jóváhagyások legszigorúbb követelményeinek is megfelel. A cellulóz szigetelés már a gyártáskor kíméli a környezetet, mert más szigetelőanyagokkal összehasonlítva az elsődleges energiafelhasználás sokkal alacsonyabb: a polisztirolhoz viszonyítva hatod annyi, az üvegszálhoz viszonyítva harmad annyi.

A hosszú szálú pelyhek hővezetési együtthatója rendkívül alacsony (0,039 W/mK). A speciális ISOCELL befúvórendszer lehetővé teszi a fugamentes és hulladékmentes szigetelést. Ez nem csak a szigetelés minőségét javítja, hanem időt és pénzt is megtakarítunk vele.

A cellulóz alapú szigetelőanyag hangszigetelő tulajdonságai is kiválóak. Vizsgálatok igazolják, hogy az ISOCELL szigetelés köztes falak esetén is akár 7 dB-lel jobb hangszigetelést biztosít, mint a hagyományos hangszigetelő paplanok. A szigetelés a tűzvédelmi előírásoknak is megfelel.A cellulóz szigetelés képes arra, hogy a nedvességet hőszigetelési veszteség nélkül tárolja, és újból le is adja. Természetes úton szabályozza a helyiség hőmérsékletét, és fűtési költséget takarít meg. Felújításoknál vagy hátsó szellőzés nélküli lapos tetős rendszereknél épületfizikailag a nedvesség tárolójaként működik. Ellentétben a hagyományos paplanszigeteléssel, faépítményeknél kifejezetten javítja a levegő és szél elleni szigetelést.

A cellulóz alapanyagú szigetelés kimagasló hőtároló kapacitása biztosítja, hogy a nap melegét jelentősen lassabban hagyja bejutni a belső térbe, mint a hagyományos szigetelőanyagok. Még a tetőtér is hűvös marad akár éjszaka is, így zavartalan lehet az éjszakai pihenés. A hő elleni védelemben fontos szempont a fáziseltolódás. Az időszakokat órákban jelenítik meg, azt vizsgálják, hogy mennyi időre van szükség ahhoz, hogy az épületrész külső oldaláról a belső térbe kerüljön a hő. Minél nagyobb a fáziseltolódás, annál hosszabb az épületbelső felmelegedésének késleltetése. Ez az érték a cellulóz alapanyagú szigeteléseknél lényegesen jobb, mint más, hagyományos hőszigetelő anyagoknál.


További információk: +36-30-912-8588

www.forelockbt.hu

Várjuk a látogatókat a Construma kiállításon (2016. április 6-10.) az A pavilonban a 306 F3 standján!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Újra élhető tetőtér

A régebben – 20-30 évvel ezelőtt – készült beépített tetőterek kapcsán sokszor rögtön azok aproblémák jutnak eszünkbe, hogy„nyáron elviselhetetlenül meleg van”, télen pedig „hiába fűtünk, hideg...


Környezetbarát építőanyagok

Mitől „zöld” egy építőanyag? Természetes anyagú, hosszú az életciklusa, kis energiabefektetés szükséges az előállításához, nem veszélyes a környezetre. Sok ilyen anyag áll rendelkezésünkre, lássuk...