Uponor öntapadós padlófűtési rendszer

2016-02-12 11:19:26 | Módosítva: 2016-02-12 11:26:37

Magas fokú kényelem és költséghatékony szerelés, valamint kiszámítható és alacsony energiaköltség. Az Uponor már a szereléskor teljesíti ezeket az igényeket az öntapadós padlófűtési és hűtési rendszerével. Nincs szükség szerszámra, akár egy ember is képes lefektetni a csöveket. Mivel a csövek bármikor újrafektethetők, az öntapadós rendszer ideális a rugalmas csőfektetéshez bármilyen alakú helyiségben.


Rugalmas csőfektetési rendszer

A padlófűtésnek számos előnye van. 2-3 °C-kal alacsonyabb hőmérsékleten nyújtja ugyanazt a hőérzetet, mint a hagyományos radiátorok, köszönhetően az egyenletes hőelosztásnak, beleértve a nagy mennyiségű sugárzó hőt, mely nagy felületen képes leadni a teljesítményt. Mivel a hőleadó felületek nem láthatók, a fűtési rendszer még nagyobb rugalmasságot kínál lakberendezési szempontból. Az öntapadós rendszer biztosítja ezeket az előnyöket.

A gyártás során egy speciális tépőzáras szalagot tekernek az oxigéndiffúziós csövek köré. Egy speciális fólia fedi le a szigetelő paneleket, melyek szintén elérhetők eltérő vastagságban. A csövek a fenti gyártási technológiának köszönhetően könnyen letekerhetők, lefektethetők a padlóra akár egy személy által is. Bármilyen szükséges módosítás ezután könnyen és gyorsan elvégezhető. Az öntapadós cső és a tapadós szigetelőréteg az áthelyezés után is ugyanolyan erővel tapadnak egymáshoz. A tapadórétegek szennyezett felület esetén is biztosan kötnek.

A csövön található tapadó réteg olyan biztos kötést eredményez, hogy már a cső csekély erővel történő lenyomásával is biztonságosan rögzül a szigetelő panelhez, ami biztosítja a maximális tartást. Az öntapadós többrétegű csőrendszer egy alternatíva a padlófűtés alkalmazására, amely könnyen és gyorsan szerelhető. Flexibilitásának köszönhetően az öntapadós cső kézzel is könnyen hajlítható, valamint könnyen telepíthető, és stabil marad utána is.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Hétvégén is kényelmesen

Manapság egyre több szó esik a hétvégi házak, üdülők fűtéséről, hiszen sokan szeretnének elvonulni nyugalmas második otthonukba télen is. Sok helyen, főleg a magyarországi tavaknál – Balaton,...


Radiátorok hatékonysága

Központi fűtés tervezésénél fontos a megfelelő hőleadó egységek kiválasztása, elhelyezése. Szerkezeti, felületi kialakítástól függően más-más hőérzet érhető el a különböző radiátorokkal.