Frisslevegős hőcserélő

2017-02-08 14:39:52 | Módosítva: 2017-02-08 14:45:21

Aki szigetel, nem feledkezhet meg a szellőztetésről sem. Az új Marley frisslevegős hőcserélő gondoskodik az ellenőrzött szellőztetésről, és még a fűtési energia megtakarításában is segít, mivel a helyiség hőjének akár 85%-a is visszanyerhető. Erről egy innovatív kerámiaelem, és a forgási irányát változtató beépített ventilátor gondoskodik.


Marley intelligens szellőztetés

A jelen és jövő nagy feladata az energiatakarékosság. Az épületek energetikai felújítása – elsősorban a szigetelés és az ablakcsere – a lakótér természetes szellőzését lerontja. A levegő elhasználódik, megnő a páratartalom, ami a falak penészesedését okozhatja. Ha gyakran szellőztetünk, akkor a drága fűtési energia vész kárba, és a zaj is megnő. A megoldást a Marley frisslevegős hőcserélő jelentheti, ami a házon végzett energiatakarékossági intézkedések ideális kiegészítése.

A Marley frisslevegős hőcserélő a lakóhelyiségek folyamatos alapszellőztetéséről gondoskodik. Ezzel elkerülhető a magas páratartalom és a penészképződés. Ezzel védjük az épület állagát, és a lakók egészségét. A Marley frisslevegős hőcserélő segít abban is, hogy fűtési energiát takarítsunk meg, mert a készülék a kiáramló elhasználódott levegő hőenergiájának 85%-át eltárolja egy kerámiaelemben. 70 másodperc után a ventilátor forgási iránya és a levegő áramlási iránya megfordul. A beáramló friss hideg levegőt a készülék a felmelegített kerámiablokkon vezeti át, és így felmelegíti azt. A kerámiaelem méhsejt-szerkezetének különösen nagy felülete révén rövid idő alatt sok hőt fel tud venni, és ismét leadni.


A Marley frisslevegős hőcserélő optimális hatékonysági fokának eléréséhez két készüléket funkcionális egységként érdemes működtetni. A két készülék rádióhullámon kommunikál egymással. Amíg az egyik készülék a friss levegő bevezetéséről gondoskodik, addig a másik az elhasznált levegőt kívülre továbbítja. 70 másodperc után a ventilátorok irányt változtatnak.

A karbantartást nem igénylő frisslevegős hőcserélő három teljesítményfokozattal rendelkezik, rendkívül halkan dolgozik. Alacsony áramfogyasztása is meggyőző: 3 vagy 4,5 vagy 7 W). A kívánt teljesítményfokozatot távirányítóval lehet kiválasztani.

A Marley frisslevegős hőcserélő minden teljesítmény fokozaton kifejezetten halkan dolgozik, üzem közben szinte nem is hallható. A hőcserélő hangszigetelése a szigorú német szabványoknak is megfelel, zavaró külső zajok nélküli nyugodt életet biztosít a lakásban.

A fali átvezetőelem rövidíthető, így 28-50 cm külső falvastagságok között használható. Külön kapható tartozékkal a készülék akár 100 cm falvastagságot is át tud hidalni. A dekoratív beltéri egység feltűnés nélkül alkalmazható bármely lakberendezési stílushoz. A készülék külső oldali részének UV álló peremkialakítása megakadályozza, hogy kondenzvíz csepegjen a falra, a külső süveg megvédi a külső falat az esztétikailag zavaró víznyomoktól. Cserélhető G3 szűrő gondoskodik a tiszta frisslevegőről.


www.marley.hu 


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Vastagon megéri!

Aki nézte már hitetlenkedve a januári gázszámláját, az tudja, hogy házának hőszigetelése nem kielégítő. Sokan vagyunk így. Az energiatakarékosságot megkövetelő hazai szabályozás ma még nem támaszt...


Duplo rendszer

Meglévő épületek ablakainak felújítása során sokan csak ablakcserében gondolkodnak, pedig léteznek olyan megoldások is, amelyek az üvegezés rétegszámának növelésével hatékonyabb és gazdaságosabb...