Heraklith hőszigeteléssel társított építőlemezek

2017-02-15 09:13:50 | Módosítva: 2017-02-15 09:19:08

A Knauf Insulation szigetelési divíziójának tulajdonába került zalaegerszegi Heraklith gyárában folyamatos gyártás-technológiai és termékfejlesztéseket hajt végre. A gyár szakemberei felismerték a fagyapot termékek vághatóságában és ragaszthatóságában rejlő lehetőségeket. A fejlesztések egyik eredményeként 2013 májusában megkezdődött az A2 tűzvédelmi osztályba tartozó, nem éghető Heraklith és Tektalan fagyapot lapok gyártása.


Garázs- és pincefödémek szigetelése

Ez a termék továbbra is magában hordozza a fa előnyös tulajdonságait, és kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságai mellett egyedülálló módon nem éghetővé vált. Mindezeken felül továbbra is a hosszú élettartam és a mechanikai hatásokkal szembeni ellenálló-képesség jellemzi. A gyártástechnológiai fejlesztések másik eredménye a 600 milliméteres lapszélességű termékek gyártása, amely szintén a 2013-as évben indult el. A nagyobb lapszélesség fajlagosan kevesebb rögzítőelemet igényel, és a 600 milliméteres lapszélesség jobban illeszkedik az építőiparban használatos raszterméretekhez, például álmennyezeteknél.

Megfigyelhető tendencia, hogy egyre több városban kerülnek a parkolók az épületek alá vagy az épületek tetejére. Az egyre növekvő számú gépjárműállomány elhelyezésének praktikus helye az épületek alatt kialakítható tér. Elsősorban a nyári, de a téli időszakban is, az épületek alatt tárolt gépjárművekben kialakuló hőmérséklet kedvezőbb. Az épületek alatti fűtetlen és az épületek fűtött terei közti hőveszteséget viszont minimalizálni kell. A pincefödémek és mélygarázsok hő- és hangszigetelésére kitűnő megoldást kínál a Heraklith fagyapot termékcsalád:

– Heraklith-C lap és Nobasil ADN,
– Tektalan A2 HS vagy Tektalan A2C2,
– Heratekta-C3 031.

Háromrétegű kompozit építőlap egy réteg kiváló hőszigetelő tulajdonsággal rendelkező polisztirol hab (Heratekta) vagy kőzetgyapot (Tektalan) hőszigetelő magból áll, melyet kétoldali cementkötésű Heraklith fagyapot fedőréteg vesz körül. A szerkezet páradiffúziós ellenállása kiváló. A fagyapot kéreg ellenáll a mechanikai behatásoknak is, nem sérülékeny, külön bevonatot nem igényel. Időtálló, felülete az idő múlásával sem károsodik, nem öregszik. A mélygarázsok belső falfelületei a gépjárművek kipufogó gázaitól szennyeződnek, elszíneződnek. A fagyapot felület viszont tetszőleges számú tisztasági festést elvisel.

A fagyapot termékből vágással, ragasztással előzetes egyeztetés alapján egyedi méretű és formájú burkolóelemek is legyárthatók, pl. gerendák, oszlopok burkolására. A Heraklith lapok a száraz technológiának köszönhetően a külső környezet hőmérsékletétől függetlenül beépíthetők. Igény esetén élképzéssel láthatók el, ennek köszönhetően dekoratív felületet kapunk. A fagyapot szálak – szerkezetüknek köszönhetően – rusztikus felületet biztosítanak. A lapokat RAL színkód alapján számos színben szállíthatják.

A szigetelő lap fagyapot és kőzetgyapot szálszerkezetének köszönhetően kiváló hangelnyeléssel is rendelkezik, ezáltal közvetlenül biztosít zajcsillapítást azoknak a helyiségnek, ahová beépítésre kerül.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Tiszta levegő – kőzetgyapot szigeteléssel

Tiszta levegő – kőzetgyapot szigeteléssel A Budakeszi határában található tüdőgondozásra szakosodott Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet „A” épülete 1901 óta fogadja rendületlenül...


Az irodai zaj is károsíthatja az egészségünket

Knauf Insulation hangelnyeléssel és hangszigeteléssel megfelelő akusztikai védelem érhető el.