Dupla frekvenciájú távirányító

2017-07-13 19:18:49 | Módosítva: 2017-07-30 20:42:34

A kertkapuk és garázskapuk mozgatását érdemes távvezérelt motorra bízni. Ennek számtalan kényelmi és biztonsági előnye van. Nem kell kiszállni a kocsiból, ha esős időben érkezünk haza, vagy induláskor ugyancsak kiszállni az autóból, hogy becsukjuk magunk után a kaput.


Magasabb biztonság

A kényelmi funkciókon felül azonban a motoros kapu a biztonságot is szolgálja. Nincs kívülről könnyen elérhető és feltörhető zárszerkezet. A kapunyitó motor a távirányítótól kapja a jelet, ami a kaput működteti. A régebbi vezérlések a 433,92-es frekvencián működtek, illetve működnek ma is, és ez a frekvencia már meglehetősen telített. Előfordulhatnak működési zavarok részben attól, hogy egymáshoz közel több távirányító is működik azonos frekvencián, másrész pedig amiatt, hogy a nagy átjátszó állomosok erős jelei elnyomják ezeket a kis rendszereket.

A CAME kapunyitó automatikái és távirányítói egyre gyakrabban a jóval kevésbé telített 868,35 MHz-es frekvenciát használják, melynél a zavarok esélye csekély, hiszen ezen a frekvencián még nagyon kevés távirányító működik. A CAME kapunyitó rendszerek ezen a magasabb frekvencián lényegesen stabilabbak.


Megteremtették az átjárást is az alacsonyabb és a magasabb frekvencia között azzal, hogy árusítanak dupla frekvenciájú távirányítót is. Ezek a távirányítók nem csak stabilabb működésűek, hanem a korábbinál jóval nagyobb kapacitású teleppel sokkal hosszabb ideig működnek, és kijelzik az elem töltöttségi szintjét, így nem érhet minket kellemetlen meglepetés. A korszerű távirányító több különböző automatikát is képes vezérelni.

Egy korábbi kapunyitó rendszernél az alacsonyabb frekvenciáról a magasabbra csak úgy lehetett átállni, hogy az AF kártyát és a távirányítót is ki kellett cserélni, sőt az összes távirányítót „fel kellett tanítani”. A dupla frekvenciájú távirányítónál erre nincs szükség, elegendő csak az AF kártyát cserélni.


Az automata kapuk nyitási biztonsága igen magas, amit részben a távirányító jelének igen magas variációs számának, másrészt az ún. ugrókodos rendszernek köszönhet. Az ugrókódos rendszernél a távirányító minden egyes gombnyomásra egy másik kódot ad ki, amit csak a kapunyitó vezérlője érzékel. A dupla frekvenciájú kapunyitó több mint 4 milliárd (2 a 32.-en) különböző jelet képes kiadni, amit lehetetlen más eszközzel leolvasni, lemásolni, és a kaput illegálisan nyitni vele.

A Kling Kft. jelenlegi akciójában két olyan motor szettet hirdet, ami 868,35 MHz-es rádió rendszerrel működik. Az egyik szett fix kódos a másik pedig ugrókódos.

Bővebb információ: Kling Kft.
1106 Budapest, Gránátos utca 6.
Telefon: 433-1666, Fax: 262-2808
kling@kling.hu
www.kling.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kapunyitás mobiltelefonnal

A „Came Automation” mobiltelefonos alkalmazás lehetővé teszi, hogy a Gateway (átjáró) kapuautomatizálási modulhoz csatlakozó Came automatikákat okostelefonról vagy tabletről kezeljük. Az...


Távvezérelt szárnyas kapuk

Kapunyitó motor választáselőtt számos kérdés merül fel, amit csak megbízható ésrutinos szakember képes megválaszolni. Nincs két egyforma kapu, és motorizált mozgatásukhoz néhány alapfeltételnek meg...