Einhell fűnyírók

2017-07-13 21:58:55 | Módosítva: 2017-08-17 08:03:17

Az Einhell igazán bőséges fűnyíró választékot kínál a kertészkedőknek. Ezek között megtalálhatók a lítium akkus vezeték nélküli elektromos változatok, a legkülönbözőbb teljesítményű hálózati elektromos változatok, és a kifejezetten csendes üzemű benzinmotorosok is.


Akkustól a csendes benzinesig

Az akkumulátoros fűnyíró gépek a már jól ismert Einhell Power X-Change „akku” rendszerre épülnek; a több mint 40 különböző kerti és szerszámgéphez alkalmas 18 V-os lítium akkut használják a fűnyírók is. A fűnyíró nagyobb teljesítményigénye miatt érdemes a nagyobb kapacitású (akár 4 Ah) akkut tenni a fűnyíró gépbe, melyek között 3 különböző méretű közül választhatunk – a 33 cm szélestől a 43 cm-esig. A kisebbek akár 200 m2-es gyep lenyírására is alkalmasak, a legnagyobb – 43 cm vágószélességű – változat pedig 600 m2-es fűfelület gondozásához is megfelelő. Az akkus fűnyírók nagy előnye, hogy nem kell sem vezetéket kerülgetnünk, sem benzinmotort gondoznunk.

Túl sok gondozást persze a hálózatról működő fűnyírók sem igényelnek. Az Einhell nem kevesebb, mint 12 különböző hálózati elektromos fűnyírót kínál, 30-cm-es vágószélességtől 43 cm-es vágószélességig, 1000 W teljesítménytől egészen 1800 W-ig. Valamennyi típus fűgyűjtős, a legkisebb fűtartója 28 literes, a legnagyobbé 63 liter, és még a fűtelítettséget is kijelzi. Az Einhell fűnyírók relatíve nagy és széles kerekeket kaptak, ami könnyebben tolható egyenetlen talajon is, és kevésbé nyomja le a gyepet. Az elektromos gépek között 250 m2-es gyepfelülettől egészen 800 m2-ig meg tudjuk találni a legoptimálisabbat. A bőséges választékból elsősorban a gondozandó gyepfelület mérete alapján érdemes választani a vágószélesség és a teljesítmény figyelembevételével, de arra is gondoljunk, milyen plusz szolgáltatás nyújt a fűnyíró, pl. mulcsozás, gyors és könnyű „összecsukhatóság” stb.


Teljesítményben kétségtelenül a benzines gépek viszik el a pálmát, és persze a kábel nélküli korlátlan szabadságot is biztosítják. A kínálattal itt sem fukarkodik az Einhell; 1,2 kW-tól 2,8 kW-ig, 99 cm3-től 173 cm3-ig, és 41 cm-től 53 cm-ig húsz különböző négyütemű benzines gép közül lehet választani, melyek feltűnően csendes üzeműek.


Külön figyelmet érdemel az ún. Vortex technológia, ami különösen tiszta vágást biztosít azzal, hogy a késházban létrehozott szívóhatással egyenesre állítja a fűszálakat, mielőtt a kések levágnák azokat. Az egyenletes vágást segíti a fűnyírók elején lévő fűfésű, ami szinte a kések alá tereli a füvet. Ugyancsak érdekes a kerti tömlő csatlakoztatási lehetőség, melynek segítségével a használat után könnyedén megtiszíthatjuk fűnyírónkat anélkül, hogy a víz bármelyik alkatrészben kárt tenne.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kertápolás akkus gépekkel

Az immáron több mint 25 éve Magyarországon működő Andreas STIHL Kft. megalakulása óta aprofi fogyasztók igényeit kívánja kiszolgálni. Ikonikus termékén, vagyisa STIHL láncfűrészen...


AL-KO fűnyíró traktorok

Akinek nagyobb gyepfelületről kell gondoskodnia, annak sem okvetlenül nehezebb az élete. Sőt...az AL-KO széles traktorválasztéka tökéletesen alkalmazkodik már 500 m2 felett minden gyepterülethez. A...