Meleg otthon kényelmesen, bárhonnan…

2017-10-13 09:13:12 | Módosítva: 2017-10-13 09:16:17

Hideg lakásba érkezni fázós napokon, vagy a megérdemelt pihenést vacogással kezdeni – nem jó érzés. Akinek programozható fűtése van, annak könnyebb – bár, ha nem megszokott időben érkezünk haza, didereghetünk, amíg a meleg nem lesz eléggé komfortos – azonban, ha nem szabályozható a fűtés, akkor ez bizony rendszeresen előfordulhat.


Hasonló helyzet az, amikor valaki hűvös időben szeretne leruccanni nyaralójába egy kis kikapcsolódásra és megérkezés után még jó ideig vastag ruhában kell lennie, mert a fűtés rendszer lassan fűti fel a helyiségeket.

Azok számára, akik ilyen helyzetben vannak jó hír, hogy az ADAX norvég elektromos fűtés gyártó cég kifejlesztett egy olyan, távolról irányítható fűtés rendszert, ami;

– egyszerűen kezelhető,

– külön állítható vele az egyes helyiségek hőmérséklete,

– megbízhatóan teljesít,

– jól néz ki,

– és nem kerül horrorisztikus pénzbe a vezérlés kialakítása minden helyiségben.


Hogyan fejlesztették?

A korábban bevezetett és a nagy népszerűségnek örvendő ADAX NEO, és az üveg előlappal ellátott ADAX CLEA alapjaira építve hoztak létre két megbízhatóan működő fűtőpanel családot. A távvezérléshez a korábban használt sms alapú rendszert a fejlesztők lecserélték az egyre több háztartásban működő wifi-s rendszerre. Minden fűtőpanel rendelkezik vevőegységgel, így panelenként szabályozható a fűtés mértéke. S ha már wifi, gyorsan fejlesztettek egy ingyen letölthető applikációt a vezérléshez, mely elérhető Android és IPhone okostelefonokhoz is.

Így tehát megmaradt a fűtőpanelek gyors telepítési lehetősége, ami megfelelő elektromos hálózat esetén egyszerűen, könnyen és főleg tisztán elvégezhető (akár az előre kialakított konnektorok segítségével is), és mindehhez, a távirányítással, hozzájött egy olyan új funkció, ami még tovább növeli az elektromos fűtések kényelmi szintjét és a takarékosabb működést. A rendszer, ráadásul IP24-es védelemmel ellátott, azaz fröccsenő víz ellen védett, így vizes helyiségekbe is telepíthető.

Mikor érezhetjük a wifis fűtés jótékony hatását?

– Ha szeretnénk otthonunkban a megszokott hőmérsékletet időre beállítani.

– Ha szeretnénk távol lévő nyaralónkba időre meleget varázsolni.

– Ha vendégeknek adjuk ki lakásunkat és a fűtés beállításait ellenőrizni akarjuk.

– Ha olyan irodát működtetünk, ahol nincs állandó forgalom, de szeretnénk érkezésünkre kellemes hőmérsékletet.


Az ADAX WIFI paneljei, egy jól működő wifis rendszer, elektromos hálózat, egy okos telefon – és kész az okos fűtés!


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Intelligens otthon

Az „intelligens otthon” kifejezést olyan épületekre használják, amelyekben a különböző készülékek összeköttetésben állnak egymással, így új funkciókat és szolgáltatásokat kínálnak a lakóknak. A...


Kapcsolgassunk vagy fűtsünk folyamatosan?

Fűtési szezonban az ingatlantulajdonosok állandó dilemmája, hogy a fűtés szakaszos kikapcsolásával vagy a hőmérséklet szinten tartásával tudnak-e többet spórolni.