Hűtsön, fűtsön Bosch klímával

2018-07-26 18:41:49 | Módosítva: 2018-07-27 16:18:06

A Bosch korszerű megoldást kínál a megfelelő komfort fenntartására a helyiségekben a legjobb levegőminőséget biztosító hőmérséklet-szabályozással. A klímaberendezések úgy készülnek, hogy innovatív, energiatakarékos, környezetbarát, és a felhasználók egészséget is óvó megoldásaikkal mindennap emeljék az életminőséget.


Bosch Climate 5000 és 8500

A Bosch Climate szériájának új készülékei – Climate 5000 és 8500 – az innovatív megoldásoknak köszönhetően energiatakarékosak, csendesek, beszerelésük, működtetésük és használatuk egyszerű, emellett óvják a környezetet. Klímaválasztás, vásárlás és beszerelés előtt vegye fel a kapcsolatot olyan klímaszerelésben jártas szakemberrel vagy céggel, aki regisztrálva van a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál, mert a klímaberendezések regisztrációkötelesek a hatóság felé.


A Bosch kínálatában megtalálható termékek hűteni és fűteni is tudnak, így egész évben használhatók. Választás előtt vegyük figyelembe a hűteni/fűteni kívánt helyiség adottságait, pl. a helyiség méretét, benapozottságát, funkcióját. Ezek figyelembevételével kell kiválasztani a legmegfelelőbb teljesítményű és a szükséges szolgáltatást nyújtó berendezést. A Bosch Climate 5000 és 8500 típusok 2,6-7,0 kW (beltéri + kültéri egység) teljesítményűek, beltérben hűtés esetén 17-32 °C, fűtés esetén 0-30 °C között alkalmazhatók. A kültéri egység működési tartománya hűtés esetén 0-50 °C, fűtés esetén –15-30 °C közötti.

A kényelmi szolgáltatások között megtalálhatóak az „Auto Restart” funkció, mely automatikus újraindítást tesz lehetővé áramkimaradás után. A „Hűtőközeg-szivárgás észlelés” funkció védi a berendezést, és a környezetünket is, mert meghibásodás esetén a készülék működését leállítja, és a kijelzőn megjelenik egy figyelmeztetés. A „Zsalu állásszög” memória, kikapcsoláskor automatikusan megtartja a zsalu beállított állásszögét. „Alvás üzemmódban” a berendezés csökkenti, illetve emeli a helyiség hőmérsékletét attól függően, hogy hűtés vagy fűtés üzemmódban van-e. Ennek köszönhetően energiát takarítunk meg, és javul az éjszakai komfortérzet.


Az egészséges levegőminőség megtartásához ne feledkezzünk meg a levegőszűrőkről sem, melyek a beltéri egységben találhatók. Ezek tisztítására vagy cseréjére – típustól függően – beállítható a „Szűrő-tisztítás” vagy a „Szűrőcsere” emlékeztető, ami figyelmezteti a felhasználót annak tisztítására vagy cseréjére a hatékonyabb működés érdekében.


Az Európai Uniós rendelet, az ErP-irányelv (Energy Related Products) szabályozza a klímaberendezések energiahatékonyságát is, a Bosch ezen követelményeknek és a hamarosan életbelépő továbbiaknak is megfelel.

Bosch klímák

www.bosch.hu
www.bosch-climate.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Energiahatékonyság: ErP 2015

Új követelmények: Magyarországon vannak az EU szinte legalacsonyabb lakossági gáz és villanyárai, azonban a háztartások villamos energia- és földgázköltségei a teljes kiadások arányában továbbra...


Átmeneti fűtések, nyaralófűtés

Az átmeneti évszakokban gyakran alternatív fűtési módszerek után nézünk. Szükség lehet erre alassan beüzemelő nyaralókban, de akár az állandó fűtési rendszerű lakásokban is, ahol a központi...