Új generációs Kling kapumozgatók

A jól bevált kapumozgató rendszerek mellett az új fejlesztésűekkel bővül a Kling Kft. kapumozgatóinak választéka. Az alábbiakban az új koncepció alapján kifejlesztett Came kapumozgatóikat mutatjuk be olvasóinknak.

Az új generációs kapuautomatikák Frog-J és Amico változata szárnyas kapukhoz, míg a BX243 típus tolókapukhoz való. Mind a három kapumozgató tökéletesen megfelel az európai EN 12445 – EN 12453 szabványban leírt követelményeknek. Mind a három új típus 24 V-os motorral működik, ami intenzív használatot tesz lehetővé. E mellett arra is módot ad, hogy áramszünet esetén a kaput ún. biztonsági akkumulátorral lehet kinyitni. Az áramkimaradást a vezérlés automatikusan észleli és egyidejűleg az akkuk aktiválását is elvégzi.
Az 1,2 Ah-ás biztonsági akkuk természetesen nem tekinthetők szünetmentes tápnak, viszont erre nincs is szükség, mivel az áramkimaradás megszűntével azonnal elkezdődik a töltés és a korszerű áramkörnek köszönhetően az akku így mindig feltöltött állapotú lesz. Az áramkimaradások ugyan ritkák, de manuális kireteszelésre azért –biztonsági okokból – továbbra is szükség van, ezért ez nem hiányzik egyik új kapumeghajtó motorról sem. A kezelése azonban egyszerűbb lett. Sőt, a Frog-J meghajtómotoron két kireteszelő került beépítésre, amelyek úgy helyezkednek el, hogy a csukott kapuszárnyon belül és azon kívül is bármelyik könnyen hozzáférhető.
Az új koncepciójú kapumozgatók funkciói is bővültek. A távirányítóval nemcsak az ún. kiskapu funkciót lehet kapcsolni, hanem a nyitás gombbal a kapu bárhol megállítható és újra mozgásba is hozható. Mind a három kapumozgató elektromosan érzékeli, ha a kapuszárny akadályba ütközik, és ezt követően azonnal ellenkező irányba vissza is nyit. Ezt a vezérlés korrekt forgásérzékelő technológiája teszi lehetővé. Továbbá azt is, hogy a kapu nyitás-zárás véghelyzete előtt annak mozgását lelassítja. A lassítás mértékét és pozicionálását, továbbá a kapu mozgatási sebességét is fokozatmentesen a vezérlésen lehet beállítani. Ez azonban csak a végállások közötti szakaszon érvényesül, és a vezérlésen beállított sebesség távirányítóval már nem változtatható.
Ezek az új kapuautomatikák közös alapjellemzői, ám típusonként eltérőek az egyedi előnyeik. A BX243 tolókapu-motor 300 kg-os és már maximum 8,5 m(!) hosszú kapuszárny mozgatására is alkalmas, továbbá az új vezérlés speciális és biztonsági funkcióinak köszönhetően az egyedi igényeket teljes mértékben képes kielégíteni.
A Frog-J szárnyas-kapunyitó talajba süllyeszthető motorháza csupán 8,5 cm magas, tehát a díszkő burkolat vastagságával azonos méretű, így könnyebb a talajra erősítése, a hajtás pedig szinte zajtalanul működik.
Az Amico szárnyaskapu-nyitó teljesen új konstrukció, amely akár 200 kg súlyú, maximum 1,8 m szélességű kapuszárny mozgatására alkalmas, és a már említett sokoldalú vezérelhetőségével, csendes működésével tűnik ki a többi hasonló típus közül.
Az új kapumozgatókról bővebb információval a cég bemutatótermében szívesen szolgálnak a Kling Kft. szakemberei.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: kapu, kling

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Redőnyrácsok

Üzlet portálok, kirakatok, garázsok és egyéb hasonló jellegű épületrészek időszakos lezárására és egyben behatolás elleni védelmére számos bevált kaputechnikai megoldás létezik. Vannak azonban...


Konyhai munkapultok

A mai konyhák kialakításukat tekintve rendkívül változatosak és igényesek is. Még az is esztétikus és minőségi berendezést teremthet magának, aki nem mesteremberre bízza a konyhájának a...