A kert gondozása egyszerűen

2023-06-19 09:14:30 | Módosítva: 2023-06-19 09:23:27

Nyáron a kert gyorsan a második nappalivá válik. A szép gyepet viszont gondozni kell. A munka gyakran fárasztó és időigényes. Nem így van az erős Scheppach benzinmotoros fűnyírókkal! Nem számít, hogy a kert nagy, kicsi, lejtős vagy félreeső – a Scheppach termékcsalád minden gyephez megtalálja a megfelelő fűnyírót.


Erő durva terepen is

Nagy teljesítmény és tartósság – a Scheppach fűnyírók ideális segítők a nagy és nehéz területekhez is, szinte bárhol használhatók – csak töltse fel üzemanyaggal, és már kezdheti is! Az erős benzinmotor nagyobb késsebességről is gondoskodik, így a Scheppach fűnyírók könnyen megbirkóznak a legnehezebb körülményekkel is!

Vágási szélesség

A Scheppach fűnyírók 40-56 cm vágásszélességgel rendelkeznek. Így még a nagy, akár 2200 m2 felületekre is alkalmasak. Általános szabály, hogy minél nagyobb a terület, ideálisan, annál nagyobb munkaszélesség szükséges a kényelmesen munkához. A két oldalon élezett késeknek köszönhetően a Scheppach fűnyírói mindig egyenletes és tiszta fűnyírást biztosítanak.


Mulcsozó funkció

Sok Scheppach fűnyíró átalakítható mulcsozó fűnyíróvá is. Így nem csak levágják a füvet, hanem azt fel is aprítják. A felaprított fű eloszlik a területen nyírás közben, így trágyázva a gyepet. Ezáltal a gyepnek kevesebb műtrágyára van szüksége, és a talaj sem szárad ki olyan gyorsan. A mulcsozás ugyanakkor sűrűbb, dúsabb és zöldebb gyepet biztosít.

Önjáró funkció

Egyenetlen, lejtős vagy nagyobb terü­leten a nyírás gyakran kimerítő. A Scheppach fűnyírók nagy része ezért integrált kerékhajtással rendelkezik. 53 cm-es, 7LE-s, motorjával és elektromos indításával az MS225-53E a Scheppach fűnyíróflotta csúcsmodellje: vágás, gyűjtés, mulcsozás, oldalkidobás, elektromos indítás, tisztító és önjáró funkció. Kisebb kertek tulajdonosai számára viszont a kompaktabb modelleket ajánljuk.Vágás, gyűjtés, mulcsozás, elektromos indítás

Ezek a MS173-51E fűnyíró erősségei. Az erős motor, önjáró funkció, 65 literes gyűjtőkosár, és az 51 cm-es szélesség még egy nagyobb területre is ideálissá teszi. Az MS161-46-tal a gyepápolás gyerekjáték lesz. Erős, 161 cm3-es motor és könnyű súly. Így a kertészkedés szinte magától megy. Az önjáró funkció még a lejtőkkel is elbánik. Az oldalkidobás vagy a mulcsozó funkció igazán sokoldalúvá teszik. A kompakt, könnyen irányítható MP132-42, a Scheppach legkisebb fűnyírója, ideális kis kertekbe. A kényelmes tolószár és a nagy, golyóscsapágyas kerekek kellemes kezelhetőséget biztosítanak.

 

www.garland.hu


* A 4 év kiterjesztett garancia feltételei:
https://garland.hu/garancialis-feltetelek


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Gyepszellőztetés, gyeplazítás valódi wellness a gyep számára

Itt a tavasz, egyre többet süt a nap, lassan melegebbre fordul az idő. A kertek virágba borulnak, kezdenek rügyezni a fák. Ha a talajhőmérséklet tartósan 10 °C fölé emelkedik, a gyepnövekedés...


Így könnyítik meg a robotfűnyírók a kertészkedést

A sűrű zöld pázsit gyönyörű, ám a karbantartási igényét nem szabad alábecsülni. Elmondjuk, hogyan könnyítik meg a kertészkedést az intelligens robotfűnyírók.