Kifüstölik az illegális csatornabekötéseket

2023-06-30 10:05:22 | Módosítva: 2023-06-30 10:06:47

Egy rendeletmódosítás nyomán hatékonyabban fognak tudni fellépni a víziközmű-szolgáltatók azok ellen, akik illegálisan vezetik a területükre, például a házuk tetejére hullott esővizet a szennyvízcsatornába.


Korábban, ha a szolgáltatók bármit is ellenőrizni akartak a felhasználónál, azt 15 nappal előtte be kellett jelenteniük, vagy ha bejelentés nélkül érkeztek, tudomásul kellett venniük, hogy a tulajdonosnak jogában áll elutasítani a vizsgálatot. Mostantól viszont nincs szükség sem bejelentésre, sem tulajdonosi együttműködésre olyan esetekben, amikor az ellenőrzés illegális csapadékvíz-elvezetés felderítésére irányul, amennyiben az a közterületről is elvégezhető úgy, hogy annak menetéről bizonyító erejű kép- vagy videófelvétel készül.

Füstölés – így hívja a víziközmű szakma a szennyvízcsatornára való illegális rákötések, például csapadékvíz-bevezetések felderítésének módszerét. A dolog menete egyszerű. Emberi egészségre veszélytelen jelzőfüsttel árasztják el a közműcsatornát, s amelyik ereszcsatorna fölött a füst megjelenik, ott büntethetnek.

forrás VGF

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Lindab Rainline Ereszcsatorna-rendszer

A házépítés összetett folyamatának egyik fontos kérdése a tető, és a hozzá tartozó esővíz elvezetés helyes megválasztása.


Kígyó a csatornában

Az FCSM Pók utcai átemelőtelepénél, egy propellerszivattyú kábelére feltekeredve, kócos-zsíros szennyeződésekből, főként nedves törlőkendőkből keletkezett ez a kb. 7-8 méter hosszú, kígyószerű...