Napelem rendszerek talajcsavarokon

2023-07-13 20:17:17 | Módosítva: 2023-07-13 20:29:48

Hazánkban a támogatásoknak a magas energia áraknak és a környezettudatosságnak köszönhetően egyre több igény mutatkozik a megújuló energiák – mint a nap, szél vagy akár a geotermikus energia – hasznosítására. Ilyeneket létesítenek ipari (pl. szabadmezős) és házi körülmények között is. Magyarországon számos naperőmű készült már a Krinner Solar System alkalmazásával. (Söréd, Dunakiliti, Kémes, Berhida, Monostorpályi, Peremarton stb.)


A talajcsavar tökéletes megoldás napelem táblák tartó szerkezeteinek földhöz történő rögzítéséhez. Továbbá kimondottan jó megoldás szélkerekek felállításához, és egyre gyakrabban használják otthonaikban a hőszivattyú rendszerek kültéri egységének tartó szerkezeteként is. Szabadmezős napelem rendszerek esetén alkalmazható egy-két táblától a sok megawattos erőművekig, az alap elkészítésétől a tartószerkezet teljes körű kivitelezéséig.

Talajcsavar használatával időt és költséget takaríthatunk meg. Hosszú élettartamúak, és nagyon könnyen szétszedhetők és újra felhasználhatók. A megújuló energiákban és a talajcsavarokban van valami közös – lényegesen kisebb a környezetterhelésük, mint a hagyományos technológiáké.

Napelemes házi és ipari erőművek, krinner solar system rendszer

A szerkezet elemei; tűzi horganyzott acél tartószerkezet, továbbá a speciális húzott alumínium profilok dilatációs opcióval, amelyek akár 40 cm terep egyenetlenségig alkalmazhatóak. Az anyag rendkívül ellenálló a talaj savas korróziójával szemben, és a szerkezet magassága beállítható a bonyolult terephez való alkalmazkodáshoz.

Egyre gyakrabban lehet találkozni földre telepített napelem rendszerekkel, amikor a tető olyan tájolású, nagyon árnyékolt, vagy túl távol esik a felhasználási helytől. (Például medencék, üvegházak, fólia sátrak fűtésénél.) Ezekben az esetekben sem kell lemondanunk a nap energiájának hasznosításáról, és mindez a környezetünk betonnal történő terhelése nélkül, talajcsavar alappal könnyedén megoldható. Óriási előny a gyors kivitelezés mellett, hogy ha már nincsen szükség rá, akkor a későbbiekben bármikor maradéktalanul eltávolítható a környezet rombolása nélkül.

A Drevotta talajcsavarok rendkívül szilárd, megbízható és egyben környezetbarát modulos megoldást kínálnak akár néhány napelem tábla telepítéséhez is.

Amennyiben saját szerkezettel rendelkeznek, legyen az fából vagy fémből, a talajcsavarok megfelelő lehajtásával már rövid idő alatt telepíthető a rendszer.

Előnyei

– Környezetbarát megoldás beton felhasználása nélkül.
– Gyors és precíz telepítés.
– Azonnal terhelhető.
– Évszaktól független munkavégzés.
– A minőségi felületkezelésnek köszönhetően hosszú élettartam.
– A csavarok bármikor kitekerhetők, ezét a szerkezet áthelyezhető.


Bővebb információ:
www.talajcsavar.hu
+36-30-946-1243
1184 Budapest, Széchenyi István utca 22.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Talajcsavar mindenhol

A talajcsavaros technológia egyik nagy előnye, hogy kézi gépekkelolyan helyeken is biztonságos alapot lehet létrehozni, amelyekhez a hagyományos munkagépek nem tudnak hozzáférni. Mivel...


Talajcsavarról általában

Egy építkezés legelső lépése és egyben az egyik legfontosabb fázisa az alapozás. Ez leggyakrabban betonozással történik, melynek előkészítése jelentős földmunkát igényel, a hosszú kötési idő...