Futás receptre

2023-08-17 09:46:41 | Módosítva: 2023-08-17 09:46:56

Augusztustól az aktív életmódot és a napi testmozgást elősegítő programokra és fejlesztésekre ajánlhatják fel a népegészségügyi termékadó (neta) fizetésére kötelezett cégek a befizetett adójuk tíz százalékát.


A 2011 óta hatályos neta, közismert nevén a chipsadó augusztus 1-jével jelentős változásokon ment keresztül. Ezek értelmében a felajánlott pénzügyi forrást már nemcsak kommunikációs és szemléletformáló kampányokra, hanem olyan konkrét programokra és beruházásokra is fel lehet használni, amelyek az egészséges étkezés népszerűsítését, az aktív életmód ösztönzését szolgálják, valamint az élménysport és a szabadidős tevékenységek térnyerését mozdítják elő. Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ annak a külföldi gyakorlatnak az átvételét is fontolgatja, hogy pl. a magas vérnyomás megelőzésére az orvos aktív életmódot, futást is rendelhessen a betegnek.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: életmód, futás, chipsadó

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Rögzítés gyorsházban

A különböző építőanyagok más és más rögzítéstechnikát igényelnek abent lakók mindennapi használatában. Hangsúlyozottan a mindennapi használatról beszélünk, melynek során képeket, dísztárgyakat,...