3 D zebra

2023-09-06 12:14:15 | Módosítva: 2023-09-06 12:16:23

Tavaly 39 halálos baleset történt az országban gyalogosátkelőnél, azaz minden tíz napra jutott legalább egy halott, akit az elvileg védett területén gázoltak halálra. Plusz ott vannak nem kevesen, akik egy életre nyomorodtak meg, pedig csak átmentek volna az út egyik feléről a másikra az arra való átkelőn.


Mindenképpen indokolt tehát a gyalogátkelők biztonságát fejleszteni, aminek egy ígéretes lehetősége a térhatású 3D zebra. A térhatású festés az érkező autóst meghökkenti, azt a benyomást kelti, hogy a csíkok kiállnak az úttestből, és rendszerint fékezésre ösztönzi. Vannak persze az újdonságnak ellenzői is. Egyesek azt mondják, hogy egy adott helyen az autósok megszokják, hogy ilyen van, és már nem lassítanak miatta. Mások szerint az ijedségből adódó hirtelen ráfékezés baleset-veszélyes lehet.


Ellenzői minden újdonságnak vannak, de az idő majd bizonyít. Több vidéki kisvárosunkban már használják a „lebegő zebrát”, és reméljük, igazolja létjogosultságát!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Medencetakarók

Medencetakarás, medencefedés, medencefólia – mindhárom kifejezéssel találkozhat, akinek kültéri medencéje van, de a három szó nem pontosan ugyanazt jelenti.


Folyadék a kézipoggyászban

Egy új berendezésnek köszönhetően hamarosan ismét felvihetjük folyadékot tartalmazó tárgyainkat a repülőgép fedélzetére.