Mit tehetünk, ha alacsony a víznyomás?

2023-09-12 18:47:11 | Módosítva: 2023-09-12 18:57:14

Lakóházak, kisebb társasházak, közületi épületek esetében magasabban fekvő vidékeken előfordulhat, hogy a víziközmű-szolgáltató által biztosított hálózati víznyomás nem elegendő: a csapból csak folydogál a víz, a WC vízöblítő tartálya lassan telik meg, a mosógép hosszan töltődik fel vízzel. Ilyen esetben – ha a problémát nem valamelyik berendezés meghibásodása okozza –, a hálózati nyomás helyi növelésére, tehát nyomásfokozásra van szükség.


A Wilo-Isar BOOST5 rendszer precíz, felhasználóbarát, a változó igényeket teljes mértékben kiszolgáló, prémium vízellátó rendszer, ami egyszerűen telepíthető és üzemeltethető megoldást kínál, legyen szó ivóvíz nyomásfokozásról vagy öntözésről.

Komfortos üzem

A berendezés a zajcsillapított háznak és a rezgéscsillapító gumitalpaknak köszönhetően rendkívül csendes, így akár beltérben is telepíthető. A készülék víz-és energiafogyasztása az állandó nyomásra szabályozásnak köszönhetően a mindenkori felhasználói igényekhez igazodik, emiatt üzemeltetése gazdaságos.

Egyszerű felépítés

A Wilo-Isar BOOST5 1” méretű szívó-és nyomócsonkja 360°-ban elforgatható, majd a megfelelő szögállásban a hozzá tartozó rögzítőelemmel fixálható. A csővezeték szivattyúhoz történő csatlakozása ezáltal gyorsan elvégezhető, az elforgatható csonkokon biztonságos, dupla O-gyűrűs tömítés található. A készülék minden elemet tartalmaz, nincs szükség további kiegészítő szerelvényekre.

Felhasználóbarát konstrukció

A telepítést követően a Wilo-Isar BOOST5 kezelése rendkívül egyszerű. Bekapcsolás után a tartandó nyomásértéket a „+” és a „-” gombok segítségével lehet beállítani 0,5 bar lépésekkel. A LED kijelzőn a szivattyú az üzemállapotáról és a beállított nyomásértékről ad visszajelzést.


Megoldás házi vízellátásra és öntözésre is

A készülék a közműcsatlakozás után beépítve, maximálisan 5,5 bar nyomásértékkel képes növelni a bejövő hálózati víznyomásértéket. Az üzemmód változtatási lehetőségnek köszönhetően a szivattyú képes tartályból, kútból történő vízellátásra is önfelszívó üzemben. A normál és önfelszívó működés között a szivattyú első burkolati eleme alatti váltókapcsolóval tudunk választani.


Az esővíz és a magánkutakból vagy csőkutakból kinyert nyersvíz használatával Ön is takarékoskodhat az értékes ivóvízzel, jelentősen hozzájárulva a fenntarthatósághoz. A Wilo prémium szivattyúi segítenek Önnek, hogy a víz állandó nyomással szétosztható és használható legyen a házban és a kertben, még a telek távolabb fekvő részein vagy a felső szinteken is.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Állandó víznyomás otthonunkban

A Wilo vállalat felismerte, hogy szükség van egy prémium, nagy hatásfokú szivattyúra a lakossági nyomásfokozó szegmensben, ezért kifejlesztette az ISAR-BOOST háztartási nyomásfokozó egységet.


Lakossági nyomásfokozás

A Wilo-Isar BOOST5 egy háztartási frekvenciaváltóval ellátott nyomásfokozó készülék. Az állandó nyomásra szabályzásnak köszönhetően komfortos és kiegyensúlyozott víznyomást biztosít. A...