Készen állsz a télre?

Hogyan segíthetnek a hasogatók és hintafűrészek?

2023-09-15 06:46:03 | Módosítva: 2023-09-15 11:13:39

Készíted már a tűzifát? Akkor a könnyű és gyors munkához szükséged lesz minőségi gépekre, amelyekkel még spórolhatsz is!


A hideg beállta előtt be kell készíteni a minőségi tűzifát. Ugyanakkor, a megnövekedett költségek miatt fontos, hogy ahol tudunk, spóroljunk! Felhasználhatsz ehhez pl. méterfát. A megfelelő előkészítéshez azonban szükséges, hogy megfelelő méretre legyen vágva és hasítva, ezáltal is növelve a fa fűtőértékét. Itt jöhet a képbe a Scheppach! Ez a német cég Európa legnagyobb barkács rönkhasogató gép gyártója. És persze más minőségi termékek is megtalálhatók a kínálatában, mint pl. a hintafűrészek.


Biztonságos és gyors hasogatás

Felejtsd el a fejszét és a manuális hasogatást! A Scheppach HL 760 L hasogató megkímél a fáradságtól! Ez a horizontális hasogató, 7 tonnás hasítóerejével képes megbízhatóan feldolgozni akár 100 db, max. 52 cm-es, puha- vagy keményfa rönköt óránként. És mindezt kényelmesen és biztonságosan. A VARIO rendszer lehetővé teszi a munkahenger pályahosszának pontos beállítását, így időt és energiát spórol. Kompakt dizájnja, a minőségi komponensek és könnyű mozgathatósága ideális géppé teszik.

Erő és praktikum

Amennyiben nagyobb gépre lenne szükség, természetesen rendelkezésre állnak a Scheppach vertikális gépei is 7-8-10-15 tonna hasítóerővel. Kiemelendő mindenekelőtt – a kizárólag a Scheppachnál elérhető – új generációs Compact hasogatógép család VARIO rendszerrel és számos szabadalmaztatott elemmel. Ezeknek köszönhetően a kompakt méretek ellenére a legbiztonságosabb gépek közé tartozik a piacon, amelyekkel könnyen és biztonságosan feldolgozható a méterfa is.

Mindig precíz vágás

Amennyiben a rönkök különböző méretűek vagy hosszúságúak, szükséges azok méretre alakítása. Erre ideális megoldás egy Scheppach hintafűrész. A 40, 50 vagy 70 cm fűrészlap átmérővel rendelkező gépek (HS 410, HS 520, HS 720, HS 730) gyors és biztonságos vágást biztosítanak akár egy kézzel is. A vályú rugós kialakításának és a TCT fűrészlapnak köszönhetően minimális erőfeszítéssel dolgozhatsz. A biztonsági elemek, stabil szerkezet és minőségi anyagok megbízhatóságot és hosszú élettartamot biztosítanak. A tűzifa előkészítés megerőltető feladat, ugyanakkor a megfelelő eszközök használatával mégis nagyban megkönnyíthető. Függetlenül attól, hogy profi vagy otthoni felhasználó vagy, ezek a gépek biztosan hasznos társaid lesznek a tűzifa előkészítésében!www.garland.hu


* A 4 év garancia feltételeiről és részleteiről érdeklődjön értékesítőjénél, vagy a www.garland.hu/garancialisfeltetelek weboldalon.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.


Kandalló karbantartása

Becslések szerint a fűtésszezonban mintegy 600 ezer háztartás használja elsődleges, vagy másodlagos fűtési formaként a tűzifát, azaz továbbra is a második leggyakoribbnak számít az országban a...