Bosch Professional GTC 600 C hőkamera

2023-11-13 11:07:45 | Módosítva: 2023-11-13 11:14:30

Hatékony és időtakarékos: a Bosch kiterjeszti hőmérsékletmérési szegmensét a legújabb, sokoldalú GTC 600 C Professional hőkamerával. A 256x192 képpontos felbontású tárolt hőképekben a 49.152 képpont mindegyike pontosan egy mérési pontnak felel meg.

Az eredmény egy részletes és pontos hőkép


A mérési tartománya -20 °C és +600 °C fok között van, és így még több alkalmazási lehetőséget kínál, mint elődje, a GTC 400 C – kültéri és építési munkákon való használaton túl is. Az eszköz azonosítja a „gyenge pontokat”, például a hibás radiátorokat és a padlófűtési rendszereket, valamint a hőhidakat, ugyanolyan megbízhatóan, mint a szerkezeti elemek túlmelegedését, például elektromos szekrényekben vagy az autóiparban. A GTC 600 C mindenütt használható, ahol a hőmérséklet-különbségeket gyorsan és megbízhatóan kell kimutatni – például az állatgyógyászatban a gyulladások lokalizálására, vagy akár a mezőgazdaságban, például a gépek és berendezések karbantartásában. Függetlenül attól, hogy melyik alkalmazási területről van szó: a GTC 600 C robusztus, akár 2 méteres magasságból is ellenáll a betonra esésnek. Por- és fröccsenés álló, IP54 védettségi osztályú.

Az aktuális mérés gyors rögzítése, a munkaeredmények ellenőrzése és dokumentálása – a GTC 600 C új funkciói megkönnyítik ezen és még sok más feladat elvégzését. A szakemberek akár 30 másodperces hangjegyzetet is hozzáadhatnak a rögzített képekhez. Ez a funkció eddig csak a jóval magasabb termékosztályú szerszámokkal volt elérhető. A hangjegyzet egyszerűen rögzíthető a beépített mikrofonon keresztül, és a valós- és hőképekkel együtt a galériába menthető.


A hőkép és a hangjegyzet bármikor előhívható közvetlenül az eszközön. A kezelése egyszerű: a „kép a képben” funkción kívül más funkciók is megjeleníthetők és beállíthatók egy gombnyomással, például a színskála. Rögzíthető például zárolási módban, hogy a különböző helyiségek méréseit ugyanúgy megjelenítse, és így jobban összehasonlítsa őket.

A hőkamera kibővített emissziós értékeket tartalmaz: több mint 30 különböző anyag hőmérséklet mérésére alkalmas. Ha például a felhasználó csempéket választott ki, akkor az eszköz figyelembe veszi ennek a felületnek a hősugárzását infravörös mérés által. Így a felületi hőmérséklet pontosabban meghatározható. A felhasználó által kiválasztott 5 legfontosabb anyag elmenthető, így minden használatnál gyorsan elérhetőek. Ez a funkció megkülönbözteti a GTC 600 C szerszá­mot a versenytárs modellektől. Az ablakok szerelői tárolhatják például a műanyag, az alumínium, az üveg, a fa és a gipsz kibocsátási értékeit. Gyorsabban válthatnak az egyes mérések között, és megszakítás nélkül dolgozhatnak.


Saját wifi-hotspotjával könnyedén csatlakoztatható okostelefonnal vagy tablettel. A Bosch Thermal alkalmazással a hőképek importálhatók a mért adatokkal együtt, lehetővé téve az információk azonnali feldolgozását és továbbadását ügyfeleknek vagy kollégáknak. Alternatív megoldásként minden adat átvihető számítógépre USB-C® kábelen keresztül, és ott feldolgozható az ingyenes GTC Transfer szoftver segítségével.

Kettős áramellátású: a Bosch Professional 12 V-os lítium-ion akkumulátoraival és a Dual Power AA1 adapterének köszönhetően hagyományos elemekkel is használható.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Hőkamerás vizsgálat

Első ránézésre nehézen tudjuk eldönteni, hogy lakásunk, házunk hőszigetelése, és az ebből adódó hőveszteség mekkora. Pedig ez ugyancsak húsbavágó, pénztárcát érintő kérdés. A kérdés...