A gumikerék új élete

2023-12-10 13:19:29 | Módosítva: 2023-12-10 13:25:02

A nyári és téli gumicserék kapcsán előbb-utóbb minden autótulajdonosnak lesznek elhasznált darabjai, amelyek felhasználása igen sokrétű lehet a kertben. Annak ellenére is, hogy egy valójában teljesen tájidegen, kertidegen anyagról és abból készült eszközről van szó.


Kis kreativitással

Hasznos és esztétikus új tárgyak is születhetnek ezekből. Egy ilyen összeállítást már korábban is készítettünk, most újabb példákat mutatunk az elhasznált abroncsok elfogadható felhasználására. Az elhasználódott, eredeti funkciójára már alkalmatlan autógumik legegyszerűbb felhasználása, ha kisebb kiemelt ágyásként élednek újjá a kertben. Akár festhetők is, bár ez esetben vigyázzunk, mert könnyen kevéssé ízléses megoldások is születhetnek, de eredeti fekete színükben is nagyon jó kerti enteriőr elemek lehetnek egy sejtelmes megvilágítással kombinálva. Lesüllyesztve lépőkövek helyettesítésére is alkalmasak, akár murvával vagy fakéreggel kitöltve, de a szintkülönbségek áthidalására alkalmas támfalelemek vagy lépcsők is készülhetnek kiselejtezett autógumik felhasználásával. Sőt kerti ülőke és különböző virágtartók is válhatnak belőlük.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Tévhitek a gumiabroncs használatáról

Rengeteg tévedés van a biztonságos vezetéssel és a gumiabroncsok élettartamának csökkentésével kapcsolatban. Az öt leggyakrabban feltett kérdésre a Continental szakértője adott választ.


Téli, nyári vagy négyévszakos

A téli és nyári autógumik használata még mindig vitákat vált ki az autósok és az autós szakemberek között. Még ma is állítják egyesek, hogy „nincs ennek olyan nagy jelentősége, csak üzleti...