A jövőben az ablakkal fogunk fűteni? Nem, már most!

2023-12-27 10:04:21 | Módosítva: 2023-12-27 10:08:09

A fűtési megoldások szempontjából eddig úgy tekintettünk az ablakra, mint a rendszer gyenge pontjára: itt szökik ki a drágán előállított hő, hogy lakásunk helyett az utcát fűtse. A hő- és energiaveszteség közel 40%-át szoktuk a nyílászárók számlájára írni, ami meghatározó mennyiség akkor is, ha gázzal, villannyal vagy fával fűtünk. A Helio Heating fűtő üveg pontosan itt, az épületek hőmegtartás szempontjából legkritikusabb pontjain, a nyílászáróknál biztosít nem csak extra védelmet, de fűthető felületet is.


A fűtő üveg nem csak ablaküvegként, de radiátor formájában is megjelenhet, az átlátszótól a teljesen egyedileg mintázott változatig. Maga a fűtő réteg egy láthatatlan, nanotechnológiával felhordott fémvezető bevonat, amely elektromos áram hatására hőt termel. Ez a bevonat minden esetben a belső térhez legközelebbi, laminált üvegréteg belsejében kap helyet. Fűtése infrasugárzás jellegű, ami azt jelenti, hogy 18-19 °C-on olyan hőérzetet nyújt, mint hagyományos fűtéseknél a 22-24 °C.

Kinek éri meg fűtő üveget beépíteni?

Bár olyan jelentős építményekben is megtalálható, mint a Múzeumkert Kertészháza, a Fiumei úti sírkertben található Apponyi-hintó üvegpavilonja, a Teleki–Tisza-kastély és a Szent István Bazilika melletti lift üvegburkolata, lakóépületekben – új építés vagy felújítás során – is előszeretettel alkalmazzák. A Helio Heating fűtő üveget sík és hajlított változatban is gyártják, illetve különböző fűtő üvegbútorok és design fűtő üvegek is készíthetők belőle. A fűtő üvegekhez elérhető a Rákosy Glass által kifejlesztett egyedi okos vezérlőrendszer is, melynek segítségével egyszerűen, az energia- és költséghatékonyságot szem előtt tartva oldható meg az épületek fűtése.Nincs szálló por vagy pára, nincs zaj

Az építkezési vagy felújítási költségek lehetnek magasabbak a fűtő üveg használata esetén, mint a hagyományos ablakokkal, de hosszútávon az energiahatékonyság miatt a plusz költségek megtérülnek. A rendszer napelemekkel kombinálható, ami tovább növeli felhasználásának előnyeit. A Helio Heating fűtő üveg kialakítása révén segít megakadályozni a páralecsapódást az üvegfelületeken. Ez különösen hasznos hideg és nedves időjárási körülmények között, amikor a páralecsapódás zavaró lehet, és rontja a kilátást. Ez a fűtési mód különleges jellegéből adódóan nem okoz légmozgást, ezért nincs szálló por, működése pedig teljesen zajtalan.


Fotő: Máté Balázs


Bővebb információ: www.helioheating.com

info@helioheating.com
+36-70-377-8227


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Fűtéskorszerűsítés - kazáncsere nélkül

Napjainkban az egyre erősebben rohanó gázárak talán egyetlen pozitív hatásaként említhető az, hogy sokunkat sarkall bizonyos energia-megtakarítási lépésekre. Amíg a régi épületekben hirtelen...


Időjáráskövető fűtésszabályozás

A fűtési költség csökkentésének egyik fontos módja az időjáráskövető kazánszabályozás. A mai modern kazánok szinte mindegyike tartalmazza az időjáráskövető szabályozást.