Akkus technológia a tavaszi kerti munkákban

2024-03-20 13:55:10 | Módosítva: 2024-03-20 14:02:21

Meglepően sok lehetőséget rejt a legmodernebb akkus technológia a kertészkedés területén is! Használjuk hát ki!


A kertben kezdődnek a munkák. Ebben tud segíteni az akkus technológia. A hagyományos eszközökhöz képest számos előnye van. Elsősorban a korlátlan mozgás bárhol a kertben. Továbbá a kisebb súly és karbantartás szinte teljes szükségtelensége – nem kell törődni a gyertyával, szűrő cserével, vagy az üzemagyag utántöltéssel. És még károsanyag kibocsájtás sincs! A használatuk csendes, és az indítás mindig egyszerű. Amennyiben a legmodernebb, indukciós (szénkefe nélküli) technológiát választjuk, akkor nemcsak a kényelmet választjuk, hanem akár a benzinmotoros gépekéhez hasonló teljesítményt is.

Gondoskodás a kertről a telet követően

Az egyik első feladat lehet bizonyos fák, bokrok megfiatalítása metszéssel vagy ágvágással. Ilyen pl. az alma, körte, ribizli, egres vagy a szőlő. Ugyanakkor még fennállhat a fagyok veszélye, ezért a vágások minősége a vágás és metszés folyamán kulcsfontosságú. Ehhez lehet ideális a Riwall PRO RAHS 1820i SET akkus kézi láncfűrész 18 cm-es láncvezetővel, amely pontosan kézbe illő még kesztyűben is. Állítható a vágásszöge, a lánc pedig egy tekerőgombbal egyszerűen feszíthető. Csatlakoztatható hozzá teleszkópos szár is, amivel akár 3,5 m magasságban is vághatunk.A bokrokra, vékonyabb ágakra (3 cm-ig) ideális választás a Riwall PRO RAP 3020i SET akkus metszőolló, amivel erőfeszítés nélkül, kényelmesen és gyorsan végezhetjük el a metszést.

A jó idővel a fű is éledezik. A Riwall PRO RALM 3820 SET akkus fűnyíróval olyan gyepet varázsolhatunk, amilyet elképzeltünk. Károsanyag kibocsájtás, zaj vagy esetleg zavaró kábel nélkül. Előnyei a 6 pozíciós vágásmagasság állítás, egyszerű indítás gombnyomással, nagy gyűjtőkosár és a két, összesen 40 V-os akku, amely akár 40 perc folyamatos munkát tesz lehetővé. Amennyiben igazán egészséges gyepre vágyunk, akkor kihagyhatatlan teendő a tavasz elején a gyepszellőztetés. Ehhez ideális a Riwall PRO RAV 3820i gyepszellőztető. Előnyei: nagy teljesítmény, nagy kerekek, amelyekkel még egyenetlen terepen is könnyen használható, illetve a két henger a száraz fű, moha stb. kifésülésére. A késes henger gondoskodik arról, hogy több tápanyag jusson el a gyökerekhez. A nagy gyűjtőkosár, kényelmes, összecsukható tolószár pedig a kényelmes munkát segítik elő.


Természetesen a Riwall PRO többi minőségi akkus gépe is rendelkezésünkre áll, amelyek mind ugyanazzal az akkuval és töltővel használhatók. Hisz egy a fontos: élvezzük a kertünket, és gondoskodjuk róla gondtalanul és erőfeszítés nélkül!


További információ, illetve katalógus: www.riwall.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

A május a fű(vágás) hónapja

Májusban kell talán legtöbbször füvet nyírni, hiszen kora tavasszal még nem nőtt annyira, június közepétől pedig a szárazabb és melegebb időjárás miatt már nem fog annyira nőni, mint az előző...


A gyommentes pázsit titka

Az új, még hatékonyabb összetétel kiírtja a kétszikű gyomokat apázsitban.