Egyszerűen, kreativitással „átöltöztethető” a lakás

2024-03-28 18:36:37 | Módosítva: 2024-03-28 18:37:34

Lakásunknak van néhány dísze, melyek különösebb funkciókkal nem rendelkeznek, csak az a céljuk, hogy otthonosabbá tegyék életterünket, jobban érezzük magunkat látványuknak köszönhetően. Ilyenek a házilag is egyszerűen elkészíthető asztaldíszek, melyek témája igazodhat az aktuális évszakhoz, vagy az ünnepekhez.


Őszkert kiállítás

A közelmúltban a MATE Budai Arborétumában megtartott Őszkert kiállításnak is egyik része volt a virágkötészeti bemutató. A képeken jól látszik, hogy rengeteg, a környezetünkben megtalálható anyag felhasználható ezekhez az ajtó vagy ablak, esetleg asztaldíszekhez. Többségükhöz szükséges egy kaspó vagy virágkötészeti alap (ez lehet mohakoszorú vagy tűzőhab), a díszek rögzítéséhez pedig drót, esetleg egy ragasztópisztoly, ami a műanyag felmelegítésével gyorsan és tisztán ragaszt. A virágkötészeti díszek elkészítéséhez rengeteg minden felhasználható. Klasszikusan ezek élő-, vágott szálasvirágból készültek, de így néhány nap, vagy csupán egy hét a tartósságuk, épp ezért egyre kedveltebbek az olyan alkotások, amelyek jóval hosszabb ideig díszítenek. Ebbe tehetők szárazvirágok, gallyak, termések, szóval szinte bármi, ami esztétikus, és tartós. Ilyenek láthatók képeinken is.

A kreativitás persze határtalan, így főleg ajándékba készíthetünk ennél jóval modernebb, már-már extrém csokrokat vagy asztaldíszeket. Ezeknél a klasszikus alapanyagok kiegészülhetnek sok mindennel. Bonboncsokor készülhet úgy, hogy bonbonokat is beépítünk az alkotásba, de napjainkban már a pelenkacsokor és a pénzcsokor sem ritka. Értelemszerűen előbbivel a kisgyermek születését köszönthetjük, ám egy olyan csokor, melybe néhány virágformára hajtogatott 10-20 ezres bankjegy is található, az mindenkinek jól jön…

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Karácsonyi szalvéta hajtogatása

A karácsonyi vacsora és ebéd a családok nagy részében kicsit más, mint a „szürke” hétköznapoké. Nem kell feltétlenül sem sok pénzt, sem sok időt rászánni arra, hogy ünnepivé tegyük az...