A muskátli tápanyagigénye

2024-04-02 21:14:15 | Módosítva: 2024-04-02 21:17:56

A muskátli (Pelargonium), más néven páfránygeránium egy rendkívül népszerű szobanövény, amely számos különféle körülmény között virágzik. A nyár beköszöntével a növények tápanyagigénye megváltozik, különösen azoké, amelyeket a balkonra, illetve a szabadba helyeznek ki.


Minél melegebb az időjárás, a növények annál gyorsabban fejlődnek, így a dús virágzáshoz és életfolyamataik lebonyolításához is több vízre, tápanyagra van szükségük. Ahhoz, hogy egészséges és virágzó maradjon, fontos biztosítani számára a megfelelő tápanyagokat.

A legfontosabb tápanyagok a muskátli számára:

Nitrogén (N): segít a levelek és a szárak növekedésében.

Foszfor (P): fontos a virágok és a gyökerek fejlődéséhez.

Kálium (K): segíti a növény általános egészségét és ellenálló képességét.

Mikroelemek: ilyenek lehetnek például a vas, magnézium, kalcium, cink és mangán. Ezek kis mennyiségben szükségesek a növény számára, de kulcsfontosságúak az egészséges növekedéshez és fejlődéshez.


A muskátlinak szabályos öntözésre van szüksége, és általában havonta egyszer tápanyag-pótlásra. A Fitohorm Muskátli lombtrágya megfelelő mennyiségben tartalmaz nitrogént, foszfort és káliumot növényeink számára. A csomagoláson általában részletes utasításokat talál a felhasználáshoz. A levélen keresztüli tápanyag-utánpótlást a vegetációs időszakban (tavasztól kora őszig) 4-6 hetente ismételjük. Kerüljük a túltrágyázást, mert ez túlzott lombnövekedéshez vezethet a virágzás rovására.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Rózsák szaporítása egyszerűen

A rózsa az egyik legkedveltebb vágott virág, de kertbe ültetve is sokféleképpen használható, sokféle fajtacsoportjának és fajtaválasztékának köszönhetően. Bár a köztudatban az van benne inkább,...


Dísznövény újdonságok

Mint mindenben, a dísznövények piacán is nagy szerepet kap a divat, hiszen évről-évre jelennek meg új fajták, melyekkel a termesztők és a nemesítők próbálják meghódítani a növényeket szerető...