Hőszigetelés falfestékkel, megoldás hideg falakra

2024-04-02 21:19:57 | Módosítva: 2024-04-08 09:06:46

Utólagosan is hőszigetelhetünk olyan problémás esetekben, mint társasházi lakásunk falai, műemlék típusú épületek, panelházak stb. Az alább javasolt rendszer megoldással utólag is, viszonylag egyszerűen szigetelhetjük bármikor, az időjárástól függetlenül, akár a hűvös gyerekszobát, mosdó helyiséget. Mindezt anélkül, hogy esztétikailag az kihatna az épület kültéri megjelenésére.


A thermo festékek és glettek a hőhidak kialakulásának megakadályozására is alkalmasak, de ami az igazi előnyt jelenheti számunkra az a sokkal kellemesebb hőérzet. Mivel a rendszer javítja a falfelület hőmérsékletét, ezáltal csökkentjük a penész megjelenésének lehetőségét is. Természetesen ezen anyagok hőszigetelő képessége nem versenyezhet a vastag EPS szigetelő táblákkal, de a hőérzetet pozitívan befolyásolják a homlokzati falak hidegsugárzásának megszüntetésével.Télen:

Mind ismerjük azt a kellemetlen hideg érzést, amit akkor érzünk, ha nekitámaszkodunk a falnak. A JUB Thermo rendszer a melegség érzetét kelti, és energia-megtakarítást is biztosít. A JUPOL Thermo festék és a JUBOLIN Thermo kiegyenlítő glett anyag speciális üreges töltőanyagokat tartalmaz, melyek csökkentik a hővezető-képességet. Az ilyen töltőanyagok nagyfokú szigetelő-képességgel rendelkeznek, egyúttal csökkentik a bevonat súlyát. A Thermo rendszer megfelelő olyan helyiségekben, ahol sokat tartózkodunk, és a falat megérintve melegséget szeretnénk érezni.

Nyáron:

A JUB Thermo rendszer nyáron is előnyös. A speciális töltőanyagoknak köszönhetően csökken a fal hővezető képessége, ezzel jobban bent tudjuk tartani nyáron a lehűtött levegőt. A kellemesebb hőérzet miatt kevesebbet kell használni a klímát, így nyáron csökkenthetjük otthonunk hűtési költségeit.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Spray festékek és használatuk

A barkács áruházak, és a festékboltok polcain számtalan gyártó palackos, ún. spray festéke is megtalálható. A bőséges választékban alapozók, zománcok és decor felületeket adó festékek, mint pl....


Zárt cellás PUR-hab szigetelés

A víz tökéletes szigetelése, a páradiffúzió átengedése és – nem utolsó sorban – kiváló hőszigetelő tulajdonsága tette a PUR-habot az építő- ésaszerelőiparban fontossá. A poliuretán...