Kádár Kocka felújítása Albagips rendszerekkel

2024-04-24 22:23:57 | Módosítva: 2024-05-02 11:07:18

Válaszd az egyszerűt, ami komplex és még egészséges is! Kérem, engedjék meg nekem, hogy egy elkészült felújítást ismertessek Önökkel, amely során az ALBAGIPS termékek segítettek megvalósítani a megrendelő álmait kompromisszumok nélkül!


Gyorsan, száraztechnológiával

Megbízónk régebb óta saját tulajdonban lévő ingatlanát szerette volna modernizálni. A döntés alapja, a megváltozott funkciók iránti igény. Az időközben felcseperedett gyermekek nagyobb önállóságot szerettek volna, azonban a meglévő élettér már nem volt erre alkalmas, így egy hozzáépítéssel, új életteret álmodott megrendelőnk egy konyha-nappali-étkező kapcsolat kialakítással, valamint új, önálló szobákat kellett létrehozni gyermekei számára. Ahogy azt mindenki el tudja képzelni, a „Kádár kockák” helykialakítása, valamint a belső teherhordó szerkezetek megléte alapvetően korlátozza a szabad gondolkodást/tervezést.

A tervező (Havasi János) egy kis hozzáépítéssel, teherhordó szerkezetek kiváltásával, újra gondolta és megvalósult a modern kor követelményeinek is megfelelő, a megrendelői igényeket maximálisan kielégítő életterek egysége a kádár kockán belül. Alapvető igény volt a magas műszaki tartalom, kiemelkedő hangszigetelő képesség, a tartósság és karcsú szerkezet, hogy a funkciókhoz minél több nettó alapterület maradjon a meglévő szerkezeten belül. E mellé jött, mint egy bónusz, hogy a beépített ALBAGIPS rendszerek ásványi gipszből készültek, így kaptak egy aktív belső páratartalom szabályozást is az épületben!
Az ALBAGIPS rendszerek alapvető tulajdonsága, hogy nagyméretű elemekből állnak, minden oldalán nút-féderes kapcsolattal csatlakoznak egymáshoz speciális rendszerazonos ragasztóval, így gyorsan és könnyedén lehet haladni az építésével, akár egy LEGO játékkal. Az ALBAGIPS rendszerek közül, megrendelőnk a funkciókhoz kigondolt műszaki tartalom alapján (kialakított válaszfal típust falazott/szerelt) választott.

Szobák között válaszfalnak a TECNOBOARD szerelt válaszfal rendszert használta, mert...

– 100 mm-ben RW=52 dB hangcsillapítással a gyerekek hangosabb életvitelét bent tudja tartani szobán belül, ezzel is a többi családtag pihenését lehet biztosítani. Rendszert, ami a leginkább hozzá tud tenni a kényelemhez.
– Akár 60 kg terhelhetőségű rögzítési pontokkal megadja a lehetőséget arra, hogy sok év elteltével is szabadon lehet a berendezést változtatni, hiszen a falak masszívak.
– A rendszert nem kell bandázsolni, ezzel jelentős többletmunkától lehet megszabadulni.
– Az ALBAGIPS Tecnoboard lap kerámia rostszál erősítése a 25 mm lapvastagsággal lehetővé teszi az egyszerű, gyors kivitelezést. Nút-féderes kialakítása miatt különlegesen sík felületek kialakítására van lehetőség.


Egyéb kiszolgáló helyiségek válaszfalainak az ALBAGIPS ALBAFAL rendszert választotta, mely természetesen a normál válaszfalakhoz is megfelel, de RW=38 dB-es hangcsillapítása elmarad a Tecnoboard rendszerétől, ugyanakkor az általános falazott rendszerekkel egyenértékű. Mindkét rendszerünkből rendelkezésre áll az impregnált verzió, mely nagymértékben segíti a vizes helyiségekben a pára és nedvesség falba jutását, ez hosszútávon nagyon megtérülhet. Álmennyezeti rendszerek kialakításához pedig szintén az ALBAGIPS rendszerein belül elérhető ALBAGIPS Fibran gipszkarton rendszert használtuk, mely egyedülállóan ásványgipszből készült, így páratartalom szabályozó képességű rendszerként elérhető Magyarországon. Ezzel a rendszerelemmel az ALBAGIPS rendszer egy komplett szisztémát alkot, ahol a megrendelő a lehető legjobb megoldást kapja anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötnie.

Összegezve: a hagyományos vakolt téglafalakkal szemben, az Albagips rendszereket

– Nem kell vakolni, így minimális a plusz bevitt nedvesség az építkezésbe, ami a téli időszakban külön előny, hiszen jelentős megtakarítást eredményez a téliesítés költségeiben is.
– Nem kell hálózni, egyéb pluszban felmerülő kiegészítőkre költeni, így jóval költséghatékonyabb a szerkezet végső ára, akár egy téglafallal, akár egy gipszkartonnal szembeállítva.
– Monolit szerkezet kialakítása miatt nem kell hozzá áthidalót sem alkalmazni.
– Utólagosan bárhol kialakíthatóak nyílások benne, akár 1000 mm-t meghaladó fesztávval is!
– Az Albagips természetes ásványi alapú termékei nagy segítséget nyújtanak a megfelelő beltéri levegő és kellemes klíma elérésében, hiszen felveszik a házban keletkezett felesleges nedvességtartalmat, majd a melegben leadják ezt, esélyt sem hagyva a penésznek!

Loósz Balázs (AlbaGips Exim Kft.)


https://albagips.com
Telefon: (+36-22) 312-200


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Milyen a jó festőhenger?

A lakásfestésben és mázolásban ez a festőszerszám már szinte kiszorította a régen használt korongecsetet, sőt bizonyos esetekben még az ecsetet is feleslegessé teszi. Számos fajta adja a bőséges...


Kerítés egyszerűen

Az utóbbi időben mind ipari, mind lakossági kerítésépítésre nehéz megfelelő szakembert találni, így a kerítésépítési trendek az egyszerű, egy-két emberes, kevés szakképzettséget igénylő és...