Magát építő szélturbina

2024-05-17 12:32:58 | Módosítva: 2024-05-17 12:35:00

Egy új, saját magát építő szélturbina teljesen forradalmasíthatja a szélenergia-ipart. A WindSpider által kifejlesztett WindSpider daru lehetővé teszi, hogy a szélturbinák önmagukat építsék, így nincs szükség a szélturbinák építéséhez kapcsolódó hatalmas darukra.


A szélturbinák lapátjai gyakran olyan nagyok, hogy emelésükhöz óriásdaru szükséges. Ez üzemanyagot igényel a működéshez, és embereket a daru működtetéséhez. Az új elképzelés a darut magába a turbinába építené be. A turbinatornyot használja arra, hogy a turbina különböző részeit a helyükre emelje. És mivel a daru mindig ott van a turbinával, így a karbantartást és a szerelést is sokkal könnyebbé teszi.

Ez azt jelenti, hogy a rögzített és tengeri szélturbinák sokkal könnyebbé válhatnak, mivel a nagy darabokat hajóval a helyszínre lehet szállítani, majd a beépített daru funkcióval magához a turbinához rögzíteni. Ez egy nagyon újszerű ötlet, amely már most is nagy érdeklődést mutat a befektetők részéről.

 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Hangtalan szélturbina

Új technológiát szabadalmaztatott a Houston-i Egyetem egyik projektjeként indulóAeromine Technologies. A cég olyan tetőre szerelhető szélturbinát készített, amely kompaktabb, mint egy tipikus...


A világ legnagyobb szélturbinája

A 280 méter magas turbina a számítások alapján annyi áramot termelhet majd, amely 20 ezer háztartás éves igényének ellátásához elég. Az immár teljesen működőképes prototípus Dániában kezdte meg a...