Hőszigetelés 1x1

2024-05-21 09:35:25 | Módosítva: 2024-05-21 13:11:13

Az épületek hőszigetelése sok esetben otthon is elvégezhető, külső szakember nélkül. Mi kell hozzá? Egy kis bátorság, ügyesség, a megfelelő anyagok és csipet szakmai tudás. Akkor lássuk:


Debbex tippek

Falazatra poliuretán ragasztóhabbal ragaszthatunk hőszigetelő lapokat. Egy flakon kb. 10-12 m2 felületre elég. Választhatunk gyorsankötő (1-2 perces) ragasztóhabot is (TurboSpeed). Itt a fazékidő is nagyon rövid, nincs sok lehetőségünk a korrigálásra, gyakorlottabbaknak megfelelő és hatékony megoldás. A hagyományos Thermokleber ragasztóhab kb. 10 perces bedolgozási idővel bír.

Bitumenes felületre, pl. lábazat esetén, speciális ragasztóhabra lesz szükségünk, ami hozzáragad az olajos felülethez: Thermokleber Roof.


Alternatív és innovatív megoldás a bitumenes szigetelés és XPS/EPS lábazati ragasztó. Itt egy lépésben oldjuk meg a talajnedvesség elleni védelmet a hőszigetelő lap ragasztásával. A Denbit Styro LT bitumenes ragasztó és szigetelő korszakos megoldást nyújt a hatékony és komplex hő és vízszigetelésre.

Kiegészítésként alkalmazhatunk 3D habot, ami rendkívül flexibilis és kiváló megoldás, ahol a hangszigetelés a fő szempont.Padlások, pincék utólagos hőszigetelése általában alapos megtervezést, kivitelezést igényel. Az új technológiák az utóbbi években jelentékenyen megkönnyítik a dolgunkat. A Debbex Thermo-Quick szórható szigetelőhab széles szóróképpel és kiváló hő- és hangszigeteléssel egyszerűen képes helyettesíteni az EPS/XPS ragasztott szigeteléseit. Az eldugott helyekre is egyszerűen szórható szigetelőhab 15 perc után tovább rétegezhető, 2 m2 kiadóssággal, 0,03 W(mxK) hőszigetelő értékkel, 60 dB hangszigeteléssel tökéletesen hő- és hangszigetel pincék, garázsok, fémszerkezetek, könnyűszerkezetek, medencék külső falán, kádak, légtechnikai csövek, tározók és egyéb nagyobb épületszerkezetek felületein.


Szerző: Komeiner Péter, műszaki vezető


Szakmai és kivitelezési tanácsokért forduljon a Den Braven Magyarország csapatához!


Den Braven Magyarország Kft.
1225 Budapest, Campona utca 1. DC8 épület
info@denbraven.hu
www.denbraven.hu


Videó a Thermo-Quick szórható szigetelőhab használatáról:


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Faházak hőszigetelése PUR-habbal

Aki építkezést tervez, az hamar találkozik az eldöntendő dilemmával; miből készüljön a ház. A lehetőségek sokszínűek, házunk falazata készülhet betonból, téglából, könnyű szerkezetből, fából...


Energiamegtakarítás ablakkal, redőnnyel

Amikor a megtakarítási lehetőségeket számba vesszük, akkor mindig szóbajön a nyílászárók cseréje. Nem véletlenül, hiszen a szellős régi ablakokon keresztül valóban sok energia vész kárba. Azt...