A tökmag béltisztítóként is hasznos, „vértisztító” hatása is van. Ennek köszönhetően reumatikus betegségek, köszvény ellen is hasznos. Csökkenti az érelmeszesedés veszélyét és a prosztatabetegségek kialakulásának megakadályozásában is fontos szerephez jut. A sütőtökben előforduló természetes gyümölcssavak és A-vitamin mindenféle bőrtípusra jótékony hatással vannak. Segítik az érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr regenerálódását, kedvezően hatnak a pattanásos bőrre, ezért fiatal kamaszok, serdülők étrendjébe mindenképpen hasznos felvenni.
A nyers sütőtök gyümölcscentrifugán is átnyomható, keverhetjük almával, körtével. Így még azok a gyerekek is megszeretik, akik egyébként nehezen vehetők rá a tök fogyasztására. A frissen préselt sütőtök levének illata erősen emlékeztet a sárgadinnyére. A tök levének fogyasztása segít leküzdeni a meghűléses betegségeket, de ugyanakkor allergiás tünetek enyhítésére (köhögés, tüsszögés) is alkalmas. A felsoroltakból láthatjuk, milyen sok és hasznos tulajdonsággal bír a sütőtök, amiért érdemes rendszeresen fogyasztani ősszel és télen.
Az arcbőr kezelésére pakolást is készíthetünk belőle házilag: 1 kisméretű tök húsát puhára főzzük és áttörjük, elkeverjük 1 citrom levével, 2 dl joghurttal és 1-2 evőkanál mandulaolajjal. Az arcbőrön hagyjuk 20-30 percig, alaposan mossuk le langyos vízzel, majd hidratáljuk.