Új homlokzatfesték rendszer

A Materiál Vegyipari Szövetkezet az évtizedek óta gyártott Akropenta(r) pala- és lábazatfesték mellett kifejlesztette az új Akropenta(r) szilikon + Homlokzatfestéket. A termék a festékboltokban 10 l-es (14 kg-os) kiszerelésben kapható, egyelőre fehér színben. Természetesen a festékboltokban kapható színezőkkel akár házilagosan is tetszés szerint színezhető. Hasonlóan az eddig ismert pala- és lábazatfestékhez, az Akropenta(r) szilikon + Homlokzatfesték minőségével kiemelkedik a hasonló célú festékek közül. Jellemzi a magas kötőanyag és pigmenttartalom, ezért tartós, rugalmas, kiváló fedőképességű. A megfelelő adalékok jó vízállóságot biztosítanak, de ugyanakkor nem akadályozzák meg az Akropenta(r) szilikon + Homlokzatfestékkel festett falak természetes szellőzését, páraáteresztését. Igen kellemes vele dolgozni, egy kis kézügyességgel nemcsak a szakemberek, hanem bárki fel tudja hordani, ecsettel, hengerrel vagy szórással.
Az Akropenta(r) szilikon + Homlokzatfesték kültéri használatra készült, ellenáll a szélsőséges időjárási hatásoknak, esőnek, napsütésnek, a nagy hőmérséklet-ingadozásoknak, de használható beltérben is. Ha elszennyeződik - a benne lévő szilikon adaléknak köszönhetően -, vízzel könynyen lemosható. Felhordható hagyományos és nemesvakolatra, téglára, betonra, gipszkartonra, gipszstukkókra, Ytong és Dryvit-rendszerekre is, régi és új felületekre egyaránt.
Kiszerelés 10 l-es vödrökben 14 kg töltőtömeggel. Anyagszükséglet sima felületen kb. 6-7 m2/liter, kőporos, vagy vakolt felület esetében 4-5 m2/liter. Felhordás előtt az adott felületen lévő lyukakat, repedéseket, egyéb hibákat ki kell javítani, és csak a felületjavító anyag tökéletes száradása után használható. Csak teljesen száraz, pormentes felületre hordjuk fel a festéket. Szükség esetén 10% vízzel hígítható.
A felület előkészítését segíti a Materiál Akropenta(r) Gombaölő Alapozója, elsősorban a régebbi vakolatoknál, vagy penészedésre hajlamos vizes, párás helyeken előnyös az alkalmazása. A felületen egy vékony műanyag filmet képez, erősen lecsökkenti annak nedvszívó képességét, ezért jobb a festék tapadása és kiadóssága. Természetesen a laza, málló réteget, esetleges penészfoltokat előzőleg kaparással, finom csiszolással el kell távolítani. Az Akropenta(r) Gombaölő Alapozó igen sokoldalúan használható, vakolathoz keverve már kis mennyiségben javítja annak feldolgozhatóságát, tartósabbá és vízállóbbá teszi. Régi betonpadlóknál is képes megszüntetni a további porzást, megnöveli a kopásállóságot, kisebb repedéseknél megakadályozza a nedvesség beszivárgását.
Alkalmazható hígítás nélkül, de esetenként célszerű 2-3 szoros mennyiségű vízzel hígítani, így mélyebben szívódik be a felületbe. Felhordása történhet ecsettel, hengerrel és szórással. Hígítható vízzel 1:1 arányban. 5 l-es kannában kerül forgalomba, ez a mennyiség a felület nedvszívó képességétől függően 25-40 m2-re elegendő. Száradási idő kb. 1 óra, 20 °C környezeti hőmérséklet esetén. Két óra múlva átfesthető.
Az Akropenta(r) szilikon + Homlokzatfesték és az Akropenta(r) Gombaölő Alapozó oldószert, illetve illékony szerves anyagot gyakorlatilag nem tartalmaz, ezért nem tűzveszélyes, ugyanakkor azonban fagyveszélyesek, ezért tárolni csak 0 °C felett, felhasználni + 5 °C felett szabad. Egészségre, környezetre - rendeltetésszerű felhasználás esetén - nem ártalmas. Vízzel mindkét termék hígítható, de a víz elpárolgása után, vízálló bevonatot képez.
A Materiál Vegyipari Szövetkezet termékeiről további információkat szerezhetnek a cég internetes honlapjáról. Kérdéseikkel telefonon és e-mail-ben fordulhatnak szakértőikhez, hogy az Önök műszaki igényeinek leginkább megfelelő anyag kiválasztásában segítsenek.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: homlokzat, festék

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-1128/Uj_homlokzatfestek_rendszer