Tartós korrózióvédelem

Hammerite Mester Fémvédő festékkel

Egy adott festék eltérően tapad a különböző fémekre. Ez pedig jelentősen befolyásolja a bevonatok tartósságát és korrózióvédelemi szempontból sem lényegtelen. A fémek festéséhez ezért a megfelelő festék kiválasztása nagyon fontos. Olyan bevonóanyagot célszerű tehát választanunk, amely minden fémfelületen univerzálisan használható, mégpedig alapozó és közbenső festékfajta nélkül, amit a Hammerite Mester Fémvédő festék tökéletesen biztosít.

Ez a festék számos előnyt hordoz magában: egyszerű felület-előkészítést, jó tapadást minden fémen, gyors száradást, átfesthetőséget és garantált korrózióvédelmet biztosít a fémtárgyakon. A Hammerite Mester Fémvédő festék fehér (RAL 9010), fekete (RAL 9005), szürke (RAL 7040), sötétkék (RAL 5013) barna (RAL 8017), sötétzöld (RAL 6005) és ezüst (RAL 9006) színben kerül forgalomba. A különböző színű festékek természetesen egymással összekeverhetők, így az alapszínektől eltérő árnyalatok kikeverésére is mód van. Az erőteljes gépi keverés helyett kézi keverést alkalmazzunk, és színező pigmentet ne adjunk a festékhez. A kevert színű festéket felhasználása előtt 2-3 órán át hagyjuk állni.
Festés előtt a rozsdás, vagy már mázolt-, galvanizált acélfelületek csupán durva csiszolást igényelnek, a fémtiszta felületekről pedig lakkbenzinnel kell eltávolítani a port, zsíros szennyeződéseket, és ezt követően már felkenhetjük ez első réteg festéket.
A Hammerite Mester Fémvédő festéket ecsetelve, két vékony rétegben terítsük fel, és a rétegek felhordása között biztosítsunk 6 óra száradási időt. A festést szivacshengerrel is elvégezhetjük, ám ez esetben a festéket lakkbenzinnel kissé hígítsuk fel. A hígítás aránya 9 rész festékhez 1 rész hígító. A széleket célszerű ecsettel lemázolni. A Fémvédő festék hagyományos szórással is felhordható, ám ebben az esetben 3 rész festéket 1 rész lakkbenzinnel kell felhígítani, és a festéket 2 bar nyomással kell a felületre szórni. A rétegek között 6 óra száradás szükséges, s három szórt réteg kell a kellő felületvédelemhez. A Hammerite Mester Fémvédő festék 1 literje 4,5 m2-nyi felület egyszeri bevonására elégséges. A festőeszközök tisztításához a hígítóként használt lakkbenzint használhatjuk.
 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Falfestékek és színválasztás

A megfelelő festékfajta kiválasztása meghatározó, főként a színtartóság szempontjából. A legnagyobb választékban az ún. diszperziós festékek kaphatók. Akevesebb kötőanyagot tartalmazó...


Ablakok, ajtók mázolása

A lakások régebbi nyílászárói többnyire fából készültek és felületüket zománcfesték fedi. Eza bevonat elég időtálló, de 5-10évente – állapotuktól függően – felújításra szorul. Mivel főként...