A hónap tippje:

Mit tegyünk ha befolyik a víz a kád mögé?

Sok bosszúságot okoz, ha a fürdőszobában a víz rendszeresen befolyik a kád, a mosdó mögé. Nyomokat hagy a burkolaton, idővel penészgomba jelenik meg a sarkokban. Állandóan csak takaríthatunk. MESTER SZANITER Fugázó Tömítő használatával megelőzhetjük a kellemetlen jelenségeket.

A MESTER SZANITER tömítőt kiválóan alkalmazhatjuk a fürdőkádak, mosdók, mosogatók és a fal közötti hézag kitöltésére. Gombaölő adalékot tartalmaz, amely megakadályozza vagy késlelteti, hogy a tartósan vízterhelésnek kitett tömítőanyag felületén penészgomba telepedjen meg.
A többi MESTER tömítőhöz hasonlóan kapható barkácsáruházakban, festék-vegyi és barkács-műszaki üzletekben. Az anyag felhordását az Ezermester 2003/3. számában már bemutatott módon, kinyomó pisztoly segítségével végezhetjük el. Fontos, hogy az anyag felhordása előtt tisztítsuk meg a felületet, mert megfelelő tapadás csak száraz, pormentes aljzaton érhető el.
A csempe és a kád vagy mosdó élének találkozásánál húzzunk folyamatos, buborékmentes csíkot a flakonból, majd a felületet nagyon óvatosan, enyhén szappanos vízzel lesimíthatjuk. Vigyázzunk, mert a friss szilikon ragad, és ha megsértjük a felületét, nagyon nehéz úgy korrigálni, hogy szép legyen. Ha nem sikerült megfelelően a művelet, inkább távolítsuk el gyorsan a még meg nem kötött szilikont, tisztítsuk meg az aljzatot, és próbálkozzunk újból.
Másik tipikus alkalmazási lehetőség a csempék, padlólapok közötti dilatációs hézagok ill. a csempe, padlólap és a fal találkozásánál kialakuló élek tömítése. Ezeken a helyeken fokozottan mozognak az építőelemek, így a por alakú fugázó megrepedhet. A MESTER SZANITER azonban igen rugalmas anyag (akár 25%-ig képes tágulni). A leggyakoribb csempeszínekhez igazodóan kapható fehér, manhattan, bézs, cementszürke és átlátszó kivitelben.
A MESTER SZANITER ecetsavas típusú szilikon tömítőanyag, ezért a friss szilikon szagát ne lélegezzük be, gondoskodjunk a megfelelő szellőztetésről. Ne használjuk cement- és mésztartalmú felületekre, rézre és horganyzott bádogra. A keletkező tömítés tartósan hőálló -60 °C és +200 °C között. Ezért nyugodtan használhatjuk időjárási viszontagságoknak kitett kültéri homlokzati hézagokba is. UV- sugárzásálló.
A www.mestermunka.com honlapon friss híreket találnak 2003. évi nyereményjátékról, amelynek címe: Négy évszak a Mesterrel. A nyereményjátékon részt vehetnek azok, akik az év során felkeresik forgalmazó cég standját valamelyik nagyobb kiállításon (Construma, Hajdúép, Győri Vásár, Pécs Expo, Szeged Expo, BNV) vagy részt vesznek valamelyik MESTERMUNKA árubemutatón. Az árubemutatók időpontja is naprakészen olvasható a honlapon. Ezen kívül a www.mestermunka.com WEB-lapon megnézhetik az ajánlott boltok listáját, valamint a MESTER purhabok, tömítők Műszaki leírását és Biztonsági adatlapját.

Infóvonal: Optima Forma Kft.
Telefon: 430-3090

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-1271/Mit_tegyunk_ha_befolyik_a_viz_a_kad_moge_