Alapozók a Hammerite fémfestékek alá!

Ne kapja fel senki a fejét, a kitűnő angol fémfestékek alá általában nem szükséges alapozó réteget felhordani, ha erősen rozsdás a felület, vagy a régi védőfesték csak helyenként "vedlett" le a tárgyról. Ha a málló részeket huzalkefével vagy durva csiszolóanyaggal eltávolítottuk, és a felületet Hammerite ecsettisztítóval zsírtalanítottuk, alapozás nélkül felkenhetjük rá a fémvédő festéket. Azonban ne feledjük, hogy 1 óra múlva, de legfeljebb 8 órán belül még egyszer át kell kennünk, mert csak két réteg fémvédő festék ad megfelelő védelmet és kellő fedettséget.

Viszont számos fémre gyengébben tapad fel a Hammerite festék, mert a felületük nem megfelelően előkészített. A teljesen simára csiszolt, ún. fémtiszta acél felületekre, és különösen ha szélsőséges hatásoknak vannak kitéve, ajánlatos Hammerite No.1 Rust Beater alapozót felkenni. Ezt megelőzően durva szemcsés csiszolással tegyük borzoltá a tárgyak felületét, majd ecsetmosóval lemosva zsírtalanítsuk. Száradás után jöhet a cinkfoszfát alapú Rust Beater alapozó felkenése, ami kitűnő tapadást biztosít a Hammerite fémfestékeknek. A színes fémekre viszont - így rézre, sárgarézre, alumíniumra, horganyra, krómacélra - a vizes bázisú Hammerite Speciális alapozó felkenése szükséges. Ezek a fémek ugyanis festés szempontjából "rossz tapadásúak". Alapozás előtt természetesen csiszolással eltávolítandók a málló szemcsék, és ezzel egyben a felület felérdesítését is elvégezzük. A speciális alapozófesték egy rétegben felkenve sima, egyenletes felületet ad, és jó tapadást biztosít a Hammerite M5 fémfestékek számára, amelyek a gyártói fejlesztések nyomán előnyös tulajdonságaikat illetően jelentősen megváltoztak. Aromaszegényebbekké váltak, és már 1 óra múlva átfesthetők.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

A jövő festékei a TRILAK-tól

Nem tud választani az oldószeres és a vízzel hígítható festékek közül? Vagy talán még idegenkedik is a vizes festékektől? Azt gondolja, hogy ez utóbbi kevésbé magas fényű, drágább, nem annyira...


Kerékpárok átfestése

Régebben is értékes volt egy jó kerékpár, ma pedig egyre komolyabb összegbe kerülnek még az egyszerűbb kétkerekűek is. Használat közben persze óhatatlan, hogy a festésük itt-ott megsérül. Az...