Alapozók a Hammerite fémfestékek alá!

Ne kapja fel senki a fejét, a kitűnő angol fémfestékek alá általában nem szükséges alapozó réteget felhordani, ha erősen rozsdás a felület, vagy a régi védőfesték csak helyenként "vedlett" le a tárgyról. Ha a málló részeket huzalkefével vagy durva csiszolóanyaggal eltávolítottuk, és a felületet Hammerite ecsettisztítóval zsírtalanítottuk, alapozás nélkül felkenhetjük rá a fémvédő festéket. Azonban ne feledjük, hogy 1 óra múlva, de legfeljebb 8 órán belül még egyszer át kell kennünk, mert csak két réteg fémvédő festék ad megfelelő védelmet és kellő fedettséget.

Viszont számos fémre gyengébben tapad fel a Hammerite festék, mert a felületük nem megfelelően előkészített. A teljesen simára csiszolt, ún. fémtiszta acél felületekre, és különösen ha szélsőséges hatásoknak vannak kitéve, ajánlatos Hammerite No.1 Rust Beater alapozót felkenni. Ezt megelőzően durva szemcsés csiszolással tegyük borzoltá a tárgyak felületét, majd ecsetmosóval lemosva zsírtalanítsuk. Száradás után jöhet a cinkfoszfát alapú Rust Beater alapozó felkenése, ami kitűnő tapadást biztosít a Hammerite fémfestékeknek. A színes fémekre viszont - így rézre, sárgarézre, alumíniumra, horganyra, krómacélra - a vizes bázisú Hammerite Speciális alapozó felkenése szükséges. Ezek a fémek ugyanis festés szempontjából "rossz tapadásúak". Alapozás előtt természetesen csiszolással eltávolítandók a málló szemcsék, és ezzel egyben a felület felérdesítését is elvégezzük. A speciális alapozófesték egy rétegben felkenve sima, egyenletes felületet ad, és jó tapadást biztosít a Hammerite M5 fémfestékek számára, amelyek a gyártói fejlesztések nyomán előnyös tulajdonságaikat illetően jelentősen megváltoztak. Aromaszegényebbekké váltak, és már 1 óra múlva átfesthetők.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Mészvakolat: természetes és egészséges megoldás

Házépítéskor, felújításkor mindenki igyekszik lehetőségeihez mérten a leggazdaságosabb megoldásokat megtalálni a komfortos otthon megteremtése érdekében. A modern kivitelezés mellett egy régóta...


Apró mázolási hibák eltüntetése

A lakásokban általában az ajtók, ablakok sérülése a mindennapok során szinte elkerülhetetlen. Az ütések, különösen a régebbi festékrétegeknél, kagylószerű leválásokat okoznak, amik nagyon...