A hónap tippje:

Mit kezdjünk az ajtó és a fal közti hézaggal?

Gyakori jelenség, hogy az építőanyagok mozgása miatt a beépített ajtó és a fal között hézag, repedés keletkezik. Könnyen orvosolhatjuk ezt a problémát MESTER AKRIL Festhető Tömítő használatával.

A MESTER AKRIL, amelyet beszerezhetünk barkácsáruházakban, festék-vegyi, barkács-műszaki üzletekben, műanyag flakonban kapható, tartalma 310 ml. Ezen kívül még szükségünk van egy kinyomó pisztolyra. Vágjuk le a tubus menetes részének végét, csavarjuk rá a hozzávaló csőrt. A csőr végén lévő nyílást igény szerint megnövelhetjük a csőr rövidebbre vágásával. A vágást mindig 35-45°-ban, ferdén végezzük.
Az anyag felhordása előtt tisztítsuk meg a felületet, mert megfelelő tapadás csak száraz, pormentes, nem olajos aljzaton érhető el. A felület legyen nedvszívó, pl. fa, vakolatlan vagy vakolt fal, beton, gázbeton. Két fém vagy műanyag felület közé ne használjuk.
Felülről lefelé haladva óvatosan nyomjuk a szükséges mennyiségű anyagot a hézagba. Ezt követően (5-10 percen belül) távolítsuk el a felesleget (pl. kés élével).
Szükség szerint vízben feloldott kevés szappan keverékével elsimíthatjuk a tömítőanyag felületét. A kikeményedést követően az akril felülete enyhén homorúvá válik, ez természetes jelenség, amelyet a víz eltávozása okoz.
A MESTER AKRIL a kikeményedést követően (kb. 24 óra múlva) átfesthető és tapétát is ragaszthatunk rá. Fehér és szürke színben kapható. A keletkező tömítés tartósan hőálló -20 °C és +80 °C között. A kész anyag kb. 15% nyúlási képességgel rendelkezik. Erős mozgásnak kitett tágulási hézagokba történő használata ezért nem javasolt (pl. hideg-meleg váltakozásának kitett homlokzati fugák).

MESTER AKRIL Festhető Tömítő alkalmazható az alábbi feladatokra:

  • Falban lévő hézagok, repedések tömítése festést, tapétázást megelőzően.
  • Nyílászárók körül keletkezett hézagok tömítése.
  • Ablakpárkányoknál keletkezett rések tömítése.
  • Lépcső és fal közötti valamint mennyezet és fal közötti rések tömítése.
  • Gázbeton (pld. YTONG) elemek illesztése és tömítése.

Ne használjuk tartós vízterhelésnek kitett helyeken (pl. fürdőszoba, szauna). Erre a feladatra a MESTER Szaniter Fugázó Tömítő alkalmas.
A www.mestermunka.com honlapon friss híreket találnak 2003. évi nyereményjátékról, amelynek címe: Négy évszak a Mesterrel. A nyereményjátékon részt vehetnek azok, akik az év során felkeresik a forgalmazó cég standját valamelyik nagyobb kiállításon (Construma, Hajdúép, Győri Vásár, Pécs Expo, Szeged Expo, BNV) vagy részt vesznek valamelyik MESTERMUNKA árubemutatón. Az árubemutatók időpontja is naprakészen olvasható a honlapon. Ezen kívül a www.mestermunka.com WEB-lapon megnézhetik az ajánlott boltok listáját, valamint a MESTER purhabok, tömítők műszaki leírását és biztonsági adatlapját.

Infóvonal: Optima Forma Kft.
Tel.: 430-3090
 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: hézag

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Parketta hézagok eltüntetése

A faparketták mondhatni elegáns és nagyon szép alapot adnak egylakóhelyiségnek. Az ilyen burkolatok természetesen ki vannak téve ahasználatból adódó állandó kopásnak. Ezt különféle felületi...


Jó tömítőanyag vizes helyiségekbe

Építkezésnél felújításnál bármikor szembetalálkozhatunk azzal a problémával, hogy milyen is egy jó tömítőanyag.