A hónap tippje:

Mit kezdjünk az ajtó és a fal közti hézaggal?

Gyakori jelenség, hogy az építőanyagok mozgása miatt a beépített ajtó és a fal között hézag, repedés keletkezik. Könnyen orvosolhatjuk ezt a problémát MESTER AKRIL Festhető Tömítő használatával.

A MESTER AKRIL, amelyet beszerezhetünk barkácsáruházakban, festék-vegyi, barkács-műszaki üzletekben, műanyag flakonban kapható, tartalma 310 ml. Ezen kívül még szükségünk van egy kinyomó pisztolyra. Vágjuk le a tubus menetes részének végét, csavarjuk rá a hozzávaló csőrt. A csőr végén lévő nyílást igény szerint megnövelhetjük a csőr rövidebbre vágásával. A vágást mindig 35-45°-ban, ferdén végezzük.
Az anyag felhordása előtt tisztítsuk meg a felületet, mert megfelelő tapadás csak száraz, pormentes, nem olajos aljzaton érhető el. A felület legyen nedvszívó, pl. fa, vakolatlan vagy vakolt fal, beton, gázbeton. Két fém vagy műanyag felület közé ne használjuk.
Felülről lefelé haladva óvatosan nyomjuk a szükséges mennyiségű anyagot a hézagba. Ezt követően (5-10 percen belül) távolítsuk el a felesleget (pl. kés élével).
Szükség szerint vízben feloldott kevés szappan keverékével elsimíthatjuk a tömítőanyag felületét. A kikeményedést követően az akril felülete enyhén homorúvá válik, ez természetes jelenség, amelyet a víz eltávozása okoz.
A MESTER AKRIL a kikeményedést követően (kb. 24 óra múlva) átfesthető és tapétát is ragaszthatunk rá. Fehér és szürke színben kapható. A keletkező tömítés tartósan hőálló -20 °C és +80 °C között. A kész anyag kb. 15% nyúlási képességgel rendelkezik. Erős mozgásnak kitett tágulási hézagokba történő használata ezért nem javasolt (pl. hideg-meleg váltakozásának kitett homlokzati fugák).

MESTER AKRIL Festhető Tömítő alkalmazható az alábbi feladatokra:

  • Falban lévő hézagok, repedések tömítése festést, tapétázást megelőzően.
  • Nyílászárók körül keletkezett hézagok tömítése.
  • Ablakpárkányoknál keletkezett rések tömítése.
  • Lépcső és fal közötti valamint mennyezet és fal közötti rések tömítése.
  • Gázbeton (pld. YTONG) elemek illesztése és tömítése.

Ne használjuk tartós vízterhelésnek kitett helyeken (pl. fürdőszoba, szauna). Erre a feladatra a MESTER Szaniter Fugázó Tömítő alkalmas.
A www.mestermunka.com honlapon friss híreket találnak 2003. évi nyereményjátékról, amelynek címe: Négy évszak a Mesterrel. A nyereményjátékon részt vehetnek azok, akik az év során felkeresik a forgalmazó cég standját valamelyik nagyobb kiállításon (Construma, Hajdúép, Győri Vásár, Pécs Expo, Szeged Expo, BNV) vagy részt vesznek valamelyik MESTERMUNKA árubemutatón. Az árubemutatók időpontja is naprakészen olvasható a honlapon. Ezen kívül a www.mestermunka.com WEB-lapon megnézhetik az ajánlott boltok listáját, valamint a MESTER purhabok, tömítők műszaki leírását és biztonsági adatlapját.

Infóvonal: Optima Forma Kft.
Tel.: 430-3090
 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: hézag

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Ültetőkosaras támfalak

A tereprendezés az egyik elsődleges feladat a kerttervezésnél. Lehetséges, hogy a kert szintkülönbségei miatt szükségünk lesz támfalak kialakítására is. A számtalan megoldás közül most az...


Ceresit RE-NEW

Bosszantó, amikor az amúgy szép, tiszta fürdőszobában elszíneződött tömítések éktelenkednek. Az általános tisztítás, sikálás sok esetben nem elegendő, más megoldásra van szükség: mostantól a...