STIHL motoros aljnövényzet-tisztító

A STIHL motoros aljnövényzet-tisztítók átfogó programjában különös szerepet játszik az FS 85 RT típusú középkategóriás modell. Sokféle kiegészítő-egységgel való felszerelhetősége képezi a STIHL kombi-rendszer alapját. Egyetlen mozdulattal bozótvágóvá, talajkultivátorrá, magassági gallyazóvá, gyepszél- vagy sövényvágóvá szerelhető át.

A helyszínre történő szállításkor szétszedhető, hogy kis helyen elférjen, munkavégzéshez pillanatok alatt újra összerakható. Az új motoros aljnövényzet-tisztító szára ugyanis két részből áll, amelyek egy összekötő karmantyúval (gyorskuplunggal) vannak összekapcsolva. A szorítócsavar oldása után a szár két része újra kihúzható egymásból. Ezek a részek a legkisebb csomagtartóban is jól elhelyezhetők, vagy szerszám-szekrényben tárolhatók.
Az összekötő karmantyú lehetővé teszi ezen kívül, hogy egy sor további kiegészítő szerszámot, például magassági gallyazót, gyepszélvágót, bozótvágót, különféle sövényvágókat és talajkultivátort szereljünk rá egy pillanat alatt. Néhány kézmozdulattal a szár két fele összeszerelhető, és a motoros aljnövényzet-tisztító máris üzemképes.
A szétszerelhető száron kívül az új, középkategóriás aljnövényzet-tisztító azzal a csúcstechnikával tűnik ki, ami minden STIHL motoros gépre jellemző. Ilyen a könnyen karbantartható, nagy hatékonyságú bázismotor, csekély károsanyag kibocsátással. Jól bevált a négy vágóélű fűvágólap. A komfortos multifunkciós fogantyú a kezelést egyszerűvé és kényelmessé teszi. A nedvességre és szennyeződésre nem érzékeny elektronikus gyújtóberendezés garantálja a gyors, megbízható indítást, valamint a zavarmentes motorjárást. Az antivibrációs rendszer hatékonyan fékezi a motor és a szerszám rezgéseit, így a fogantyút is csaknem vibrációmentesen tartja. A gép ún. körfogantyúval rendelkezik, amely mindenekelőtt sűrű bozótban vagy bokrok alatt végzett munkáknál nagy mozgékonyságot biztosít a kezelő számára.
A motoros aljnövényzet-tisztítók tartozékaként a STIHL egy egész sor vágóeszközt alakított ki. Fűnyíráshoz és tisztítási munkákhoz a különféle fűnyírófejek a legalkalmasabbak, melyeknél a vágószál hosszának beállítása manuálisan, félautomatikusan, vagy automatikusan szabályozható. A polycut fejnél a három műanyagkés rugalmas, ezért ezek kikerülik a kemény akadályokat anélkül, hogy megsérülnének. A fémszerszámokhoz tartoznak a fűnyíró lapok, szecskázó- és bozótvágó-kések, csalán, szívós fű, tüskés bozót és más vadon nőtt növényzet lenyírására, valamint körfűrészlapok, a vastagabb szárú cserjék, bokrok irtására. A Stihl termékeiről további információkat a Stihl kereskedőknél vagy az Andreas Stihl Kft.-nél kaphatnak, telefon: 227-7449.

FS 85 RT

Lökettérfogat  25,4 (cm3)
Teljesítmény  0, 95/1,3 (kW/LE)
Súly (üres tankkal, vágószerszám és védőburkolat nélkül) 5,2 (kg)
Fogantyúrendszer  körfogantyú
Standard-vágószerszám fűvágólap

A szorítócsavar elfordításával az összekötő karmantyú kilazul, a szár középen szétszedhető, így a gép akár egy csomagtartóban is elhelyezhető

Nyírófejek

Supercut 

Autocut

Trimcut

Polycut


Fűvágólapok

Két vágóéllel

Négy vágóéllel

Nyolc vágóéllel


Bozótvágókések

Szecskázókés

Bozótvágókés


Körfűrészlapok

Hegyesfogú

Vésőfogú

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-1801/STIHL_motoros_aljnovenyzet_tisztito