A Leier szakértője a betoncserepet javasolja

Tetőfedés

Házunk egyediségét - akár művészi kompozícióként is - erőteljesen meghatározza a tető. Az építkezésnél nagy hangsúlyt fektetünk a színekre, a formákra, de ne engedjük, hogy esztétikai elképzeléseink túlzottan magukkal ragadjanak. Elsődlegesen arra kell gondolnunk, mondjuk a cserép kiválasztásánál, hogy a fedésnek a legkülönbözőbb igénybevételeket kell kibírnia. Így a hőterhelést, a szélnyomást és sok egyéb külső körülményt.

A LEIER cégcsoport által gyártott betoncserepek széles kínálatából bármely típusú tető megbízhatóan és esztétikusan kialakítható. Az utóbbi években itthon is tért hódított a betoncserép, ami előnyeiből adódóan érthető. Ezek méretpontossága nagyobb az égetett agyagénál, vízzáróságuk, fagyállóságuk kiváló, élettartamukkal csak a rézlemez-fedés veszi fel a versenyt. Ezek után nem meglepő, hogy a Leier Hungária Kft. 35 éves írásos garanciát vállal ezekre a tulajdonságokra.
A nagyméretű, méretpontos betoncserepek és a színben harmonizáló tetőtartozékok, olyan rendszert alkotnak, amellyel a legkülönbözőbb geometriájú tetőformák is könnyedén kivitelezhetők, minimális hulladékképződéssel.
A határoló szerkezetbe beépített anyagok tömegének növelése javítja annak hőcsillapítását (a külső hőmérsékletváltozások késleltetését) így csökkenhet a tetőtér nyári felmelegedése. Ezért is kedvezőbb a nagyobb tömegű betoncserép. A kellő súlyú tetőfedő anyag előny a jobb hőcsillapítás, nagyobb viharállóság, jobb hangszigetelés szempontjából.
Bár a betoncserepek egyedi tömege nagyobb (4,3 kg/db), mint a kerámia cserepeké, emiatt azonban nincs szükség egy az átlagosnál jobban megerősített tetőszerkezet kialakítására. A fedés súlya csupán a tetőre nehezedő terhek 15-25 %-a, vagyis a héjazat súlya nem döntő a tetőszerkezet méretezésénél.
A komoly gyártási múlttal és többéves piaci jelenléttel rendelkező Leier cégcsoport szakemberei szerint, aki betoncseréppel oldja meg a tetőfedést, az hosszú távra épit házat.

Leier Értékesítés
9024 Győr, Baross G u. 42.
Tel.: 96/ 512 000
ertekesites@leier.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Ötletes tetőterek

A háztetők főként az időjárás elleni védelmet szolgálják, ám emellett díszítő és egyéb funkciókat is elláthatnak. A tető a ház koronája, fontos hogy jól mutasson, ám ez nem mehet egyéb feladatainak...


Passzívházba cserépkályhát?

Tudta Ön, hogy Ausztriában az alacsony energiaigényű és passzívházak jelentős részébe is építenek kályhát? Még egy passzívházban is jólesik egy langyosan sugárzó felület, amihez odabújhatunk...