Hatékony megoldások a falak penészedésének megszüntetésére és a faanyagok kezelésére

Napjainkban egyre több gondot okoz a lakásokban, házakban megjelenő penészgomba és salétromkivirágzás. A penészgombák, valamint a salétrom allergiát, asztmát okozhatnak, mindamellett, hogy csúnya foltjaikkal elszínezik a falat, és kellemetlen szagot árasztanak.

A DAMISOL Kft. - nagy piaci hiányt pótolva - német licence alapján olyan termékek gyártását kezdte meg már több mint 10 éve, amelyek segítségével egyszerűen megszüntethetők ezek a problémák.
Penészölésre és penészgátlásra kiválóak az alábbi termékeink:
SCHIMMEL STOP - azonnal ható penészölő, amely megöli és elszínteleníti a foltokat
SAVABOR W - penészes, algás, mohás felületek mélyhatású, tartós védelmére, és a penész-, alga-, mohafertőzés megszüntetésére használható készítmény. Kiváló a palatetők, térburkoló kövek között megjelenő mohatelepek elpusztítására.
CHEMOCID - egyedülállóan hosszú hatású készítmény, amely légáteresztő falfestékekhez, mészhez, tapétaragasztóhoz, fugázóanyagokhoz keverve, vagy önmagában alkalmazva hosszútávon gátolja a penész megjelenését. Nem mérgező!!
SALÉTROMKIVIRÁGZÁS ELTÁVOLÍTÓ - Ez a készítmény megszünteti különböző helyeken - falakon, téglákon, dísztéglákon - megjelenő salétromkivirágzást, és meggátolja annak újbóli megjelenését. Építkezésnél különösen fontos a vakolás előtt a vizes téglákból a salétrom eltávolítása.

Faanyagvédelem felső fokon

A DAMISOL Kft. a SAVABOR HOLZ nevű készítménnyel olyan nem mérgező faanyagkezelő szerrel jelent meg a piacon, amely alkalmas a penész és farontó gombák, farontó rovarok elleni megelőző és megszüntető védelemre és égéskésleltetésre is.
A szer a megmunkált vagy kéreg- és háncsmentes - egyéb szerrel nem kezelt - portól és szennyeződéstől megtisztított faanyagok felületére vihető fel ecsettel, permetezővel vagy merítéssel. Használható külső és belső térben egyaránt, ott, ahol a faanyag nem érintkezik tartósan vízzel. A SAVABOR HOLZ a felületen nem filmet képez, hanem a fa sejtjei közé - kb. 4 mm mélyre - hatolva fejti ki védő hatását. Hígítás nélkül használható.
Dózisa megelőző kezelésnél - 150 gr/m2 (két-háromszori ecsetfelhordással), a gomba és rovar által károsodott faanyagoknál 900 gr/m2. A száradási idő 24 óra, legalább 20 °C-on. A szer 18 %-nál magasabb nedvességtartalmú faanyag kezelésére nem ajánlott!

Ladányi Péterné
ügyvezető igazgató
DAMISOL KFT.

Termékeink kaphatók a festék- és vegyi áru boltokban, a BRICOSTORE áruházakban, valamint a gyártónál.

Gyártó: DAMISOL KFT.
2730 Albertirsa, Irsay Károly u. 1.
Telefon/fax: (06-53) 370-670
www.damisol.hu
e-mail: damisol@t-online.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-2505/Hatekony_megoldasok_a_falak_peneszedesenek_megszuntetesere_es_a_faanyagok_kezelesere