A márvány munkapultok rögzítése

2008-10-01 21:45:32 |

Aki valódi márvány, gránit, vagy kvarcit munkapultra vágyik, annak valamelyik márványfeldolgozó céghez kell fordulnia, akik pontosan a megadott méretre szabják a lapokat, megcsinálják az élprofílokat, sarkokat, kivágják a mosogató medence helyét, és a kész pult felszerelését is elvégzik.

Az egyszerűbb kivitelű, kisebb pultokat azonban saját kezűleg is a már meglevő bútorkorpuszok tetejére lehet erősíteni, amivel meg lehet takarítani a beszerelés költségét. A műhelyben már készre munkált, nemes anyagú munkapultoknál fontos, hogy egyenletes és lágy ágyazásba feküdjenek a korpuszok tetejére.
A pultlap beállításához kis, 2-3 mm-es faékek szükségesek, ezekkel lehet az ágyazás vastagságát meghatározni. A lap pontos beállítása után a réseket a bútor belseje felöl kinyomott ecetsavmentes és színtelen szilikonnal kell kitölteni, a színes szilikonok ugyanis gyakran elválnak a kőtől. A szilikon megszilárdulása után az ékeket el kell távolítani, a helyüket pedig könnyű szilikonnal pótrolni. A szegélyelemeket is szilikonba ágyazva kell felragasztani, mégpedig az alaplapra és a hátlapra egyaránt. Az esetleg kitüremlő tömítőanyag pedig ragasztószalaggal lehatárolva és nedvesen homorúra simítva, szinte nyom nélkül eldolgozható, a felesleget pedig a ragszalag lehúzásával lehet eltávolítani.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Konyhai munkapultok

A mai konyhák kialakításukat tekintve rendkívül változatosak és igényesek is. Még az is esztétikus és minőségi berendezést teremthet magának, aki nem mesteremberre bízza a konyhájának a...


Betonpult saját kezűleg

A beton reneszánszát éli a háztartásokban, amihez ennek a remek anyagnak az újragondolása és továbbfejlesztése nagyban hozzájárult. A lakótér egyre több pontján megjelenik, így egyedi környezetet...