A márvány munkapultok rögzítése

2008-10-01 21:45:32 |

Aki valódi márvány, gránit, vagy kvarcit munkapultra vágyik, annak valamelyik márványfeldolgozó céghez kell fordulnia, akik pontosan a megadott méretre szabják a lapokat, megcsinálják az élprofílokat, sarkokat, kivágják a mosogató medence helyét, és a kész pult felszerelését is elvégzik.

Az egyszerűbb kivitelű, kisebb pultokat azonban saját kezűleg is a már meglevő bútorkorpuszok tetejére lehet erősíteni, amivel meg lehet takarítani a beszerelés költségét. A műhelyben már készre munkált, nemes anyagú munkapultoknál fontos, hogy egyenletes és lágy ágyazásba feküdjenek a korpuszok tetejére.
A pultlap beállításához kis, 2-3 mm-es faékek szükségesek, ezekkel lehet az ágyazás vastagságát meghatározni. A lap pontos beállítása után a réseket a bútor belseje felöl kinyomott ecetsavmentes és színtelen szilikonnal kell kitölteni, a színes szilikonok ugyanis gyakran elválnak a kőtől. A szilikon megszilárdulása után az ékeket el kell távolítani, a helyüket pedig könnyű szilikonnal pótrolni. A szegélyelemeket is szilikonba ágyazva kell felragasztani, mégpedig az alaplapra és a hátlapra egyaránt. Az esetleg kitüremlő tömítőanyag pedig ragasztószalaggal lehatárolva és nedvesen homorúra simítva, szinte nyom nélkül eldolgozható, a felesleget pedig a ragszalag lehúzásával lehet eltávolítani.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

A konyhatervezés írott és íratlan szabályai

A konyha a lakás egyik legfontosabb része. Ez az a terület, ahol az átlag ember napi két órát tölt el és ennek nagy része munkából áll. Ma már ott tartunk azonban, hogy a konyha nem csak a...


Konyhánk dísze: munkapult akrilból

Amikor konyhánk felújítása mellett döntünk, akkor lényegében a konyhaszekrény teljes felújítását vagy annak cseréjét határoztuk el. A konyhaszekrény talán legmeghatározóbb része pedig a...