Előnyök és vásárlói tapasztalatok

MTD fűnyírók korszerű MTD motorral

Módosítva: 2008-10-31 15:48:28

A MTD Hungária Kft. már több éve teszteli az MTD saját gyártású motorjait. A 2005-ös null széria és a 2006-os teljes szezon tapasztalatai alapján a magyar gyár már többségében ezt a minden környezetvédelmi előírásnak megfelelő, korszerű technikai megoldásokkal épített erőforrást szereli fűnyíróiba.

A Európában eladott több százezer és az anyavállalat által az USA-ban értékesített sok-sok MTD motoros fűnyíró gép adatai azt mutatják, hogy a gyár nagyon jó döntést hozott, amikor önálló motor gyártása mellett döntött.
A mellékelt rajzon látható az új MTD Thorx 55 (OHV 600) motor szerkezeti felépítése. Fontos előnye a felülszelepelt hengerfej, és a csapágyazott főtengely. A hidegindítást nem "gumipumpa", hanem beépített szívató segíti.

A motor sajátosságai, előnyei

A felülszelepelt kivitelű, keresztáramú hengerfej hatékonyabb, tisztább égést eredményez a motortérben. Az oldalszelepelt motorokhoz képest lényegesen magasabb teljesítménymutatókkal és alacsonyabb üzemanyag fogyasztással rendelkezik. A dugattyú és a gyűrűk öntöttvas hengerben helyezkednek el, amely hosszabb élettartamot garantál, így csökkentve a furatkopást és a kenéshez felhasznált olaj mennyiségét.
Elektronikus gyújtás - RFI gyertyapipával - biztosítja a megfelelő feszültséget, ami a könnyű indíthatósághoz szükséges. A kézi szivató segítségével nem kell többé pumpálni indításkor. Ez a megoldás pontosan annyi üzemanyagot adagol, amennyi az egyszeri indításhoz szükséges.
A motor kétrészes légszűrővel rendelkezik. A habszivacs előszűrő egy fodros papír filterrel kombinálva teljes védelmet biztosít a motornak minden fajta kosz és szennyeződés ellen, ugyanakkor könnyen hozzáférhető és tisztítható.
A kovácsolt főtengely szilárdabb és terhelhetőbb, mint az öntöttvas tengelyek, ezáltal tartósabb és hosszabb élettartamú. A kompozit vezérműtengely lényegesen csendesebb motort eredményez. A nagy teljesítményű csapágyak nagyobb terheléseknek is kiválóan ellenállnak, ugyanakkor csökkentik az olajszennyeződés okozta kopást.
Mechanikus vezérlés biztosítja a motor megfelelő fordulatszabályozását, és 30 %-kal gyorsabban reagál a hirtelen terhelésekre, mint a hagyományos kivitel. Így egyenletesebb és problémamentes vágóteljesítményt kapunk. A mechanikus dekompresszor egyenletes és egyszerű berántást eredményez a motor indításkori maximális fordulata és teljesítmény leadása mellett.
A védőráccsal ellátott kétrészes kipufogó dob jelentősen csökkenti a zajt, ami nem csak a kezelő, de a szomszédok számára is előny. Az 1,4 literes üzemanyag tank pedig hosszabb üzemidőt eredményez, így kevesebbszer kell megállnunk újratölteni.
Garanciális okból az első két évben alig kellett javítani az MTD Thorx 55 típusú motorjával szerelt fűnyírókat. Az ilyen motorral szerelt gépek vásárlói rendkívül kedvező tapasztalatokról számoltak be; pl. könnyű indításról, kicsi üzemanyag fogyasztásról.
Az MTD motorral szerelt gépek megtalálhatók az MTD és a BOLENS termékcsaládok gépei között.
Bővebb információkat a fűnyírókról és kereskedőkről a www.mtdhungaria.hu weboldalon találhatnak az érdeklődők.

Típus: BL 5052 SP
Vágószélesség: 53 cm
Motor: MTD OHV 600 S
Hajtás: önjáró
Magasságállítás: 6 pozíció, központi
Gyűjtő: 60 l, zsák
Mulcsozó: rendelhető
Vágásmagasság: 20-90 mm
Önsúly: 36 kg

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: fűnyíró

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Oldalkidobós elektromos fűnyíró

Kertemben az elektromos fűnyíró használat alkalmával gyakran meg kellett szakítani a munkát, mert a fűgyűjtő megtelt. Ez egyrészt lelassította a munkát, másrészt gondot okozott a levágott fű...


Bosch világújdonság

Rotak 43 LI és Rotak 37 LI – a világ első lítium-ion akkumulátoros fűnyírói: olyan erősek, mint a hálózati készülékek, 40%-kal könnyebbek a hagyományos akkumulátoros fűnyíróknál, az akkumulátor...