Fürdőszoba új köntösben

2008-12-07 13:13:20 | Módosítva: 2008-12-07 13:17:37

Korunk elfoglalt embere egyre kevesebb időt tölt az otthonában, s ebből jelentős részt a fürdőszobai tevékenységekre fordít. A praktikusság mellett egyre hangsúlyosabb a helyiség dekoratív jellege, hiszen a korszerű hidromasszázs rendszereknek, zuhany-paneleknek köszönhetően a fürdőszoba gyakran a kikapcsolódás helyszínévé is válik. Az igényesen, esetleg egyedi ötletekkel kialakított burkolat stílusával, színeivel, intimitásával befolyással van a mindennapok hangulatára.

A Korall Csempék kínálatában, színben, árnyalatban minden lapnak megtaláljuk a párját is. Hagyományos, sötét-világos párosnál a színek között érdemes tartani az 1/3–2/3 arányt. Burkolhatjuk a lapokat fektetve is. Ilyenkor a különböző árnyalatú lapokkal kiemelhetjük a hangsúlyozni kívánt részeket. A szem előtt lévő helyeken a díszcsíkokat futtathatjuk függőlegesen, egyedibbé és költségtakarékosabbá téve a dekorálást. Egyre divatosabbak az erőteljesen díszített lapok. Ezeket a kiemelt területeken „ékszer”-ként használjuk.
A síkok egyhangúságát megtörhetjük a csempével harmonizáló, színes kerámia pálcák, profilok alkalmazásával. Ezeknek jó hasznát vehetjük pultok, párkányok építésekor is. A burkoláshoz szükséges csempe és padlólap mennyiségét még otthon, a helyszínen számoljuk ki. Mindenképpen hagyjunk 5-10% tartalékot a vágási, törési veszteségek fedezésére.
Ha igazán igényes burkolatot szeretnénk, ne feledkezzünk meg a részletekről: a sarkokon találkozó lapok illesztését műanyag
élvédő helyett takarhatjuk a csempe színéhez választott, időtálló, mázas kerámia élpálcákkal.

Égető Emese, okl építészmérnök
Korall Csempe Kft, Romhány
http://www.korallcsempe.hu/

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Sokoldalú bambusz

Az üreges szerkezetű, kissúlyú, hajlékony, rugalmas szárú növényeket különféle technológiákkal feldolgozva nagyon sokoldalúan, igen széles körben lehet hasznosítani. Készülnek belőle változatos...


Csempe? Festés? Tapéta? Van esetleg jobb is?

A Multiprofil kedvező árú műanyag falburkolói kiváló alternatívát nyújtanak a fal- és mennyezetburkolatok tartós és esztétikus kivitelezésére.